Deinosuchus

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Deinosuchus
Temporal range: 80–73 Ma
Late Cretaceous
Restorasi gesangipun Deinosuchus rugosus
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Sauropsida
Ordo: Crocodilia
Suborder: Eusuchia
Superkulawarga: Alligatoroidea
Marga: Deinosuchus
Holland, 1909
Species
Sinonim

Deinosuchus inggih punika salah satunggal saking jinising alligator ingkang sampun rélatif punah,ingkang gesang sawetawis 80-73 yuta warsa kapengker wonten ing tlatah Amérika Lèr sadangunipun pungkasan jaman periode kapur.[1] Deinosuchus nggadhahi badan ingkang langkung ageng tinimbang baya utawi bajul. Ukuranipun ngantos 12 meter (40 kaki) lan ugi bobotipun saged ngantos 8,5 metrik ton (9,4 ton cepak). Sedaya bangkèkanipun sampun mèmper kaliyan baya.


Réferènsi[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deinosuchus&oldid=1061604"