Deinosuchus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Deinosuchus
Kalamangsa: 80–73 Ma
Late Cretaceous
1954-Colbert-Bird-Phobosuchus.png
Restorasi gesangipun Deinosuchus rugosus
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Sauropsida
Ordho: Crocodilia
Subordho: Eusuchia
Superfamili: Alligatoroidea
Génus: Deinosuchus
Holland, 1909
Species
Sinonim

Deinosuchus inggih punika salah satunggal saking jinising alligator ingkang sampun rélatif cures,ingkang gesang sawatawis 80-73 yuta warsa kapengker wonten ing tlatah Amérika Lèr sadangunipun pungkasan jaman periode kapur.[1] Deinosuchus gadhah badan ingkang langkung ageng tinimbang baya utawi bajul. Ukuranipun ngantos 12 mèter (40 kaki) lan ugi bobotipun saged ngantos 8,5 metrik ton (9,4 ton cepak). Sedaya bangkèkanipun sampun mèmper kaliyan baya.

Réferènsi[besut | besut sumber]