Dataran Dhuwur Golan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dataran Dhuwur Golan
هضبة الجولان
רמת הגולן
Tlaga Ram cerak Gunung Hermon (latar mburi), ing wetan segara Golan Heights
Tlaga Ram cerak Gunung Hermon (latar mburi), ing wetan segara Golan Heights
Location of Dataran Dhuwur Golan
Koordhinat: 32°58′54″N 35°44′58″E / 32.98167°N 35.74944°E / 32.98167; 35.74944Koordhinat: 32°58′54″N 35°44′58″E / 32.98167°N 35.74944°E / 32.98167; 35.74944
Country Syrian territory occupied by Israèl.[1][2]
Tlatah
 • Gunggung 1.800 km2 (700 sq mi)
 • Occupied by Israèl 1.200 km2 (500 sq mi)
Èlevasi paling dhuwur 2.814 m (9,232 ft)
Èlevasi paling isor 0 m (0 ft)

Dataran Dhuwur Golan iku sawijining dataran dhuwur ing wewengkon tapel wates Israèl, Libanon, Yordania lan Suriah.

Sajarah[besut | besut sumber]

Wiwitané wewengkon iki minangka wewengkon Suriah, nanging Israèl ngrebut Dataran Dhuwur Golan iki saka tangan Suriah ing taun 1967 jroning Perang Enem Dina. Ing wiwitan Perang Yom Kippur 1973, Suriah kasil ngrebut manèh, nanging serangan balik Israèl kasil ngusir Suriah saka sebagéan gedhé tlatah Dhataran Dhuwur Golan. Ing dhataran duwur iki ana sawetara gunung cilik (gumuk) kang jroning Perang Arab-Israèl tansah dadi rebutan, kayata Gunung Hermon lan Gunung Booster. Kaloro bukit iki minangka punjer pangamatan tentara Israèl kang dikenal dadi "Mata Israèl" (Inggris: The Eye of Israèl)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathethan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Cacad sitiran: Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng occupiedSyrian
  2. ^ "Golan Heights profile". BBC. Dijupuk 30 November 2011.