Dark Blood

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dark Blood
250px
Theatrical release poster
Disutradarani George Sluizer
Diprodhuseri
Ditulis déning Jim Barton
Dibintangi
Dimusiki Florencia di Concilio
James Michael Taylor
Sinématografi Edward Lachman
Dibesut déning Martin Walsh
Michiel Reichwein
Perusahaan
prodhuksi
  • Scala Productions (1993) *Fine Line Features (1993) *Sluizer Films (2012)
Tanggal metu
  • Sèptèmber 27, 2012 (2012-09-27) (private audience, NFF)
Suwéné
86 minutes
Nagara
  • United States *Netherlands
Basa Inggris

Dark Blood nggih punika filem drama thriller Amérikah Sarékat taun 2012. Filem punika kaarahaken déning George Sluizer, adhedhasar saking skénario ingkang kaanggit Jim Barton. Daniel Lupi, Jeannie Neil, Nik Powell, JoAnne Sellar, lan stephen Woolley ngayahi jejibahan minangka juru damel filem punika. Dene musikipun dipungarap kaliyan Florencia di Concilio sesarengan James Michael Taylor. Edward Lachman kapatah nanggeljawabi babagan sinematografi. Wondéné juru paraga ingkang sami maragani filem punika antawisipun River Phoenix, Judy Davis, lan Jonathan Pryce. Film punika dados mboten jangkep awit saking sedénipun Phoenix sadèrèngipun pandamelan pinungkasan ingkang salajengipun, tumrap filem punika, mboten wonten pawartos punapa kemawon dumugi sangalas taun. Dark Blood pungkasanipun saget kababar ing surya 27 Sèptèmber 2012 kanthi winatesan.[1][2][3][4][5][6][7]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Pangalemipun juru kritik[besut | besut sumber]

Rotten Tomatoes ngedalaken pawartos bilih filem punika pikantuk pangalembana saking para juru kritik, sinaosa wonten saperangan ngendika mboten patos saé, bijinipun 80%, kanthi rata-rata 6/10.[8] Geoffrey Macnab saking The Guardian maringi tiga bintang saking lima bintang kagem filem punika.[9][10]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Dark Blood – Dutch Film Festival". September 2012. Dijupuk October 11, 2012. 
  2. Rebecca Ascher-Walsh (December 17, 1993). "Must the Show Go On?". Web. Entertainment Weekly. Dijupuk October 15, 2012. 
  3. Fleming, Mike (October 20, 2011). "River Phoenix's Family Wants Nothing To Do With Re-Release Of Unseen Film 'Dark Blood'". Deadline.com. Dijupuk August 3, 2012. 
  4. "Dark Blood trailer – River Phoenix at CineCrowd.com". YouTube. Dijupuk 17 June 2012. 
  5. "George Sluizer on Dark Blood – CineCrowd.com". YouTube. Dijupuk 17 June 2012. 
  6. Roxborough, Scott (August 1, 2012). "River Phoenix's Last Film 'Dark Blood' to Debut at Film Festival in September". The Hollywood Reporter. Dijupuk 2 August 2012. 
  7. "Berlinale 2013: Competition Now Complete". berlinale. Dijupuk 2013-01-19. 
  8. "Dark Blood". rottentomatoes.com. 3 January 1993. 
  9. Geoffrey Macnab (October 1, 2012). "Dark Blood – first look review". Web. The Guardian. Dijupuk October 14, 2012. 
  10. Ard Vijn (October 3, 2012). "Review: George Sluizer's Unfinished River Phoenix Film, DARK BLOOD". Web. Twitch. Dijupuk October 14, 2012. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]