Dangjin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Dangjin
당진
Kuthamadya
Trankripsi Koréa
 • Hangul
 • Hanja
 • Alih Aksara yang Disempurnakan Dangjin-si
 • McCune-Reischauer Tangjin-si
Official logo of Dangjin
Emblem dari Dangjin
Papan wonten ing Korea Kidul
Papan wonten ing Korea Kidul
Nagara  Koréa Kidul
Wewengkon Hoseo
Pamerangan administratif 2 eup, 9 myeon, 3 dong
Laladan
 • Gunggung 664.13 km2 (256.42 sq mi)
Cacah warga (2002)
 • Gunggung 117.409
 • Pepadhet 176.8/km2 (458/sq mi)
 • Dhialèk Chungcheong

Dangjin inggih punika satunggaling kutha wonten ing Chungcheong Kidul, Korea Kidul. Kutha punika mapan wonten ing pantai kidul Teluk Asan. Wates Dangjin Incheon, Pyeongtaek, lan Hwaseong lumantar segara lan Seosan, Yesan, lan Asan lumantar dharat. Namanipun punika ateges "feri Tang," ing perag sejarah pelabuhan Dangjin nalika damel sambetipun Koréa dhateng sisih sanesipun saking Segara Kuning. Peran punika sansaya dados wigati wonten ing bab ekonomi kutha, ingkang gumantung marang campursan tetanen saha indutri ingkang abot.

Pamerangan administratif[besut | besut sumber]

Cithakan:Pirsani ugi Kutha kaperang saking 2 eup, 9 myeon lan 3 dong.

Sejarah[besut | besut sumber]

Nama "Dangjin" punika ingkang sapisan dipunginakaken kanggé wewengkon punika sedangunipun Dinasti Joseon. Saking 1413-1895, dipunmangertosi minangka Dangjin-hyeon, satunggaling divisi saking Chungcheong. Kutha punika dumugi wates ingkang samenika ing taun 1973, kanthi nggabungaken sapérangan Jeongmi-myeon dhateng Unsan-myeon Seosan.

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Nalika wonten ing wulan Maret 2005, ing Dangjin punika wonten 33 sekolah dasar, 12 sekolah menengah, lan 38 TK, paring layanan dhateng 14.293 siswa.[1] Ing tambahanipun wonten sekolah menenggah inggil. Satunggaling lembaga pawiyatan inggil wonten kutha kasebat inggih punika Kampus Shinsung.

Ekonomi[besut | besut sumber]

Dangjin punika dalemipun tumrap sapérangan pabrik, kalebet pabrik baja ingkang dipunoperasiaken déning Hyundai Hysco lan Hyundai INI Steel. Pabrik-pabrik punika dipuncawisaken déning déning prau ingkang manded wonten ing Pelabuhan Harbor, pelabuhan kargo mawi 5 dermaga, 2 ing antawisipun punika kanggé ngirim gulungan baja.[2]

Dangjin punika satunggaling kutha alit ingkang mapan wonten ing pantai kulon Koréa. Sinaosa Dangjin punika kutha ingkang alit, piyambakaken nyawisaken sapérangan restoran, bioskop lokal, taman, perpustakaan, kafe internet, supermarket gaya Kulon, klub kasarasan, papan siram kanthi tuk (mata air) ingkang alami, pasar tradhisional Koréa lan sapérangan monumen budaya wonten celakipun lan pameran. Dangjin punika mapan wonten ing celakipun Taenhaen Marine Park lan kathah pantai sanesipun.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Dangjin punika ugi gadhah sesambetan kutha kembar kanthi pérangan saking provinsi Liaoning lan Jilin wonten ing Cina.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. > > 일반현황
  2. http://www.dangjin.go.kr/user/english/dj_j06200.asp
  3. "International Exchange". List of Affiliation Partners within Prefectures (ing basa English). Council of Local Authorities for International Relations (CLAIR). Dijupuk 21 November 2015. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Chungcheong Kulon Cithakan:Kutha metropolitan ing Korea Kidul Koordhinat: 36°53′35″N 126°37′41″E / 36.89306°N 126.62806°E / 36.89306; 126.62806