Danbo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Danbo ya iku kangkatan saka Danboard, ya iku bonéka kang digawé saka kertas karton board. bonéka iki digawe déning Azuma Kiyohiko kang uga nggawé kartun manga Yotuba.[1] Wujud bonékah iki unik, ya iku kaya manungsa cilik kang ukurané 7 cm lan 13 cm.[1] Danbo bisa diobah-obahaké lan digawé warna-warna gaya.[1] Perusahaan kang nggawé gunakaké tèknologi kang canggih ing saben ugel-ugel bonéka iki mula obah-obahé bisa luwes.[1]

Danbo

Ana ing nagara asalé Jepang, Danbo bisa payu didol regané wiwit 5000 yèn utawa sakiwa-tengené Rp. 500.000 sijiné.[1] Ana ing serial manga danbo bisa obah yèn ana dhuwit rècèh kang dilebokaké saka lambéné.[1]

Caran gawé[besut | besut sumber]

Bonéka Danbo digawé saka kertas karton.[1] Rega asliné ya iku 5000 yèn, kelebu larang kanggo wong Indonesia.[1] Nanging kanggo kang pengen duwé bonékah iki bisa nggawe dhéwé.[2] Ing ngisor iki bakal diandharake cara nggawé bonékah Danbo.[2]

  1. Cepakaké kertas karton utawa kertas liya kang kandel
  2. Gambar pola danbo ing kertas karton
  3. Gunting kertas karton manut polané banjur diwangun miturut polané

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Danbo boneka kardus yang memiliki jiwa (dipunundhuh tanggal 25 Juli 2012)
  2. a b Cara Mudah Membuat Danbo (dipunundhuh tanggal 26 Juli 2012)