Danbo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Danbo ya iku singkatan saka Danborad, ya iku bonéka sing digawé saka kertas karton board. bonéka iki digawe déning Azuma Kiyohiko sing uga nggawé kartun manga Yotuba.[1] Wujud bonékah iki unik, ya iku kaya manungsa cilik sing ukurané 7 cm lan 13 cm.[1] Danbo bisa diobah-obahaké lan digawé warna-warna gaya.[1] Perusahaan sing nggawé gunakaké tèknologi sing canggih ing saben ugel-ugel bonéka iki mula obah-obahé bisa luwes.[1]

Ana ing nagara asalé Jepang, Danbo bisa payu didol regané wiwit 5000 yèn utawa sakiwa-tengené Rp. 500.000 sijiné.[1] Ana ing serial manga danbo bisa obah yèn ana dhuwit rècèh sing dilebokaké saka lambéné.[1]

Carane Nggawé Danbo[besut | besut sumber]

Bonéka Danbo digawé saka kertas karton.[1] Rega asliné ya iku 5000 yèn, kelebu larang kanggo wong Indonesia.[1] Nanging kanggo sing pengen duwé bonékah iki bisa nggawe dhéwé.[2] Ing ngisor iki bakal diandharake cara nggawé bonékah Danbo.[2]

  1. Cepakaké kertas karton utawa kertas liya sing kandel
  2. Gambar pola danbo ing kertas karton
  3. Gunting kertas karton manut polané banjur diwangun miturut polané

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Danbo boneka kardus yang memiliki jiwa (dipunundhuh tanggal 25 Juli 2012)
  2. a b Cara Mudah Membuat Danbo (dipunundhuh tanggal 26 Juli 2012)