Daihatsu Taruna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Daihatsu Taruna

Daihatsu Taruna ya iku montor saka pabrikan PT. Astra Daihatsu Motor kanggo segmen small SUV ing Indonésia kang nggantèkaké Daihatsu Feroza.[1] Daihatsu Taruna wiwit kawanuhaké ing taun 1999.[1] Daihatsu Taruna digawé miturut sasis lan body Daihatsu Terios lan Toyota Cami.[1] PT. Astra Daihatsu Motor ngganti mesin K3 (1300 cc) karo tipe HE/ HD (1500 - 1600 cc), nambah jarak sumbu rodha mobil, lan ngonvèrsi saka front wheel drive dadi rear wheel drive kanthi pérangan duwéké Daihatsu Feroza.[1] Saliyané iku Daihatsu Taruna ora nduwé seat belt ing kursi kang mburi, kantung udara, lan ABS saka Terios lan Cami Jepang.[1]

Prodhuksi wiwit mandheg ing akir taun 2006 kanthi modhélé kang pungkasan yaku Oxxy.[1] Modhél iki wujud minor change saka modhél sadurungé.[1]

C-Series[besut | besut sumber]

Trim C-Series rada luwih dawa saka Cami lan Terios ing Jepang lan duwé wangun jendhéla samping kang béda.[1] Lawang kang mburi uga béda, kanggo Cami lan Terios Jepang, dhuwuré lawang ya iku 3/4 bodi pérangan mburi; déné kanggo Taruna ukurané méh padha karo bodi kang mburi, semono uga karo F-series.[1]

C-series bisa amot penumpang kang cacahé lima penumpang diwasa, yèn ditambah kursi kang cacahé loro ing pérangan paling mburi kang dhapuré adhep-adhepan malah bisa nambah kanggo penumpang cacahé loro kang posturé cilik.[1] Taruna uga duwé komunitas kang wis kena diarani organisasi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j daihatsu.co.id(dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)
  2. taruna.or.id(dipunundhuh tanggal 3 Agustus 2011)