Daging rusa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
venison mentah.

Iwak rusa ( Inggris: venison ) yaiku daging game, utamane saka jinis rusa .[1] Daging rusa nuduhake bagean kewan sing bisa dikonsumsi, kalebu daging abang lan organ internal kewan kasebut. Bagéyan kéwan Venison bisa dipérang miturut potongan tartamtu, kayata daging sapi utawa daging babi, contone, kayata daging panggang ( panggang ), sirloin, lan tulang rusuk .

Venison wiwitane nggambarake daging kewan sing tiwas amarga mburu [2] lan bisa ditrapake tanpa winates kanggo kewan apa wae saka kulawarga Cervidae (rusa), Leporidae ( hare ), lan Suidae ( babi hutan ), lan spesies tartamtu saka genus Capra ( wedhus liar lan wedhus ibex ). Ing basa Inggris Afrika Selatan, tembung venison nuduhake daging rusa .[3] Ora ana Cervidae sing asale saka Afrika sub-Sahara.

Escalope Venison dimasak nganggo kuah.
Reinsdyrsteik (rusa panggang) sing kalebu sajian Nurwègen .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Webster Dictionary".
  2. "Venison – Definition and More from the Free Merriam-Webster Dictionary". Merriam-webster.com. 31 August 2012. Dibukak ing 12 November 2013.
  3. Bull, Gregory Simon. Marketing fresh venison in the Eastern Cape Province using a niche marketing strategy (PDF) (Thesis). Nelson Mandela Metropolitan University.