Daging abang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Irisan daging sapi mentah sing diiris tipis abang.
Daging sapi panggang minangka warna sing luwih peteng sawise mateng.

Ing gastronomi, daging abang umume abang nalika mentah lan warna peteng sawise mateng, beda karo daging putih, sing warnane pucat sadurunge lan sawise masak. [1] [2] Ing istilah kuliner, mung daging saka mamalia utawa manuk (dudu iwak) sing diklasifikasikake dadi abang utawa putih. [3] [4] Ing ilmu nutrisi, daging abang ditegesi minangka daging sing duwe luwih akeh protein myoglobin tinimbang daging putih. Daging putih ditemtokake minangka daging sing ora peteng saka iwak utawa pitik (ora kalebu sikil utawa paha). Sawetara daging, kayata daging babi, diklasifikasikake minangka daging putih miturut definisi umum utawa kuliner, nanging minangka daging abang miturut definisi nutrisi. Efek kesehatan daging abang durung jelas ing taun 2019. [5]Daging abang ngemot akeh zat besi, bun, mineral kayata seng lan fosfor, lan vitamin B: ( niasin, vitamin B 12, thiamin lan riboflavin ). Daging abang minangka sumber asam lipoat .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Red Meat". thefreedictionary.com.
  2. "White Meat". thefreedictionary.com.
  3. "Color Confusion: Identifying Red Meat and White Meat". Academy of Nutrition and Dietetics. 2013-01-02. Diarsip saka sing asli ing 2016-12-30. Dibukak ing 2017-04-29.
  4. Larousse Gastronomique, first edition
  5. "Unprocessed Red Meat and Processed Meat Consumption: Dietary Guideline Recommendations From the Nutritional Recommendations (NutriRECS) Consortium". Annals of Internal Medicine. 171 (10): 756–764. November 2019. doi:10.7326/M19-1621. PMID 31569235.CS1 dandani: display-authors (link)