Cyclocephala

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cyclocephala
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Coleoptera
Superfamili: Scarabaeoidea
Famili: Scarabaeidae
Subfamili: Dynastinae
Génus: Cyclocephala
Dejean, 1821
Species

Many, see text

Cyclocephala' ya iku genus saka pira-pira jinis kumbang, perangan saka srangga. Srangga diwasa saka genus iki sifate noktural utawa aktiv ing wayah wengi lan asring ngrubungi diyan. Larvane urip ana ing lemah lan mangan oyot tetanduran.

Lumrahe kumbang diwasa sipat nokturnal lan seneng ngrubung lampu.[1]


Spesies[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Ratcliffe, Brett. "Cyclocephala". Generic Guide to New World Beetles. University of Nebraska State Museum - Division of Entomology. Dijupuk 29 August 2012.