Cyberjaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cyberjaya

Cyberjaya iku sawijining kutha sing ana ing Selangor, Malaysia. Amba kuthane 28.94 km² minangka bagéan saka Multimedia Super Corridor. Kutha iki dijadwalaké dadi pusat pembangunan Malaysia kanggo masa depan kanthi perkembangan teknologi lan perusahaan IT.

Cyberjaya diresmikake nalika Juli 1999 dening Perdana Menteri Malaysia, Mahathir Mohamad. Wiwit sawatara perusahaan teknologi tinggi wis pindah ing Cyberjaya. Salah siji komponen wiwitan Cyberjaya yaiku Multimedia University utawa MMU. Kutha sing dibangun ing bekas kebun kelapa sawit iki saiki nduweni mal, hotel, lan maneka bangunan komersial nanging isih kurang fasilitas pomahan.

Kutha iki saka Kuala Lumpur kira-kira 40 menit, saka Bandara Internasional Kuala Lumpur 30 menit, lan saka Port Klang bisa dituju kurang saka siji jam.