Cucut banthèng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Iwak cucut banthèng

Cucut banthèng utawa cucut Zambezi iku sajinising iwak cucut sing bisa urip ing banyu tawa. Senadyan mengkono, iwak cucut iki dudu iwak cucut tawa sajati. Nalika banjir bandhang ing Australia taun 2010 – 2011, cucut banthèng uga akèh tinemu ing kutha-kutha Australia sing kebanjiran lan adoh saka segara.

Pakan[besut | besut sumber]

Pakan cucut banthèng variasiné akèh lan ngambah iwak, cucut liyané, iwak pari, lumba-lumba, penyu, manuk, kerang, echinodermata, urang-urangan lan uga mamalia dharat.

Réproduksi[besut | besut sumber]

Kawin racaké dumadi ing mangsa panas.