Cucuk urang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cucuk urang
Alcedo euryzona.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Aves
Ordho: Coraciiformes
Subordho: Alcedines
Famili: Alcedinidae
Rafinesque, 1815
Genera

Alcedo
Ceyx
Ispidina

Cucuk urang, utawa mung karan cuk urang ya iku manuk-manuk saka familia Alcedinidae. Kang kalebu manuk iki ya iku manuk cuk urang lan cekakak.

Manuk iki sumebar saka Afrika, Asia kidul lan Asia wétan lan tekan australia. Manuk iki duwé ciri buntut cendhak, endhas gedhé lan cucuk dawa. Pakane gegremet, iwak, urang. Susuhe ana njero leng kang dikedhuk dhéwé. Endhoge diangkremi déning manuk lanang lan wadon. ==Jinis-jinisé Jinis manuk cuk urang antarané:

Pratélan Spesies
Common name Binomial
Genus Alcedo
Blyth's Kingfisher Alcedo hercules
Common Kingfisher, Cucuk urang biyasa Alcedo atthis
Half-collared Kingfisher Alcedo semitorquata
Shining Blue Kingfisher Alcedo quadribrachys
Blue-eared Kingfisher, Cucuk urang meninting Alcedo meninting
Azure Kingfisher Alcedo azurea
Bismarck Kingfisher Alcedo websteri
Blue-banded Kingfisher Alcedo euryzona
Indigo-banded Kingfisher Alcedo cyanopecta
Silvery Kingfisher Alcedo argentata
Malachite Kingfisher Alcedo cristata
Malagasy Kingfisher Alcedo vintsioides
White-bellied Kingfisher Alcedo leucogaster
Cerulean Kingfisher Alcedo coerulescens
Little Kingfisher Alcedo pusilla
Príncipe Kingfisher Alcedo nais
São Tomé Kingfisher Alcedo thomensis
Genus Ceyx
Oriental Dwarf Kingfisher Ceyx erithacus
Philippine Dwarf Kingfisher Ceyx melanurus
Sulawesi Dwarf Kingfisher Ceyx fallax
Rufous-backed Kingfisher Ceyx rufidorsa
Variable Dwarf Kingfisher Ceyx lepidus
Genus Ispidina
Madagascar Pygmy Kingfisher Ispidina madagascariensis
African Pygmy Kingfisher Ispidina picta
African Dwarf Kingfisher Ispidina lecontei