Cuberdon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cuberdon diiris dadi loro kanthi vertikal.

Cuberdon minangka sawijining permen Belgia sing bentuk kerucut . Ing basa Walanda uga dikenal minangka neus (irung), Gentse neus (Irung Ghent ), utawa neuzeke (irung cilik) sing mirip irung manungsa . Ing basa Prancis, cuberdons uga diarani chapeau-de-curé lan chapeau-de-prêtre (topi pandhita). Cuberdons digawe nganggo permen permen arab permen karet kanthi raspberry sing lembut lan tradisional sing diisi karo rasa. Warnane ungu, sanajan saiki uga kasedhiya varian warna lan rasa sing beda-beda. Biasane umume udakara 2,5 cm amba lan bobote udakara 10 nganti 18 gram, sanajan versi sing luwih cilik uga dikomersialake. Sisih njaba saja permen cukup angel, dene sing ana ing njero gelatin.