Courageous (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Courageous
Four police officers in brown uniforms casting long shadows to the foreground, with pictures shown in their shadows
Theatrical release poster
Disutradarani Alex Kendrick
Diprodhuseri Stephen Kendrick
Ditulis déning Alex Kendrick
Stephen Kendrick
Dibintangi
  • Alex Kendrick
  • Ken Bevel
  • Kevin Downes
  • Ben Davies
  • Robert Amaya
  • Renee Jewell
  • Elanor Brown
  • Taylor Hutcherson
  • Angelita Nelson
  • Donald Howze
  • Tony 'T.C.' Stallings
Dimusiki Mark Willard
Sinématografi Bob Scott
Dibesut déning Alex Kendrick
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning TriStar Pictures
Tanggal metu
  • Agustus 26, 2011 (2011-08-26) (Atlanta premiere)
  • Sèptèmber 30, 2011 (2011-09-30) (United States)
Suwéné
130 minutes
Nagara United States
Basa Inggris
Rantaman $2 juta[1]
Kalarisan $35.2 juta[2]

Courageous nggih punika sesirah filem sandhiwara Kristen saking Amérikah Sarékat taun 2011. ingkang kaarahaken déning Alex Kendrick. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénariyo, sesarengan sedhèrèkipun, Stephen Kendrick. Juru damel film kapasrahaken dhumateng Alex Kendrick. Wondéné tanggel jawab musik dipuncepeng kaliyan Mark Willard, lan sinematografi dipuncakaken déning Alex Kendrick. Para juru paraga ingkang kadhapuk maragani, kajawi Alex, antawisipun Kevin Downes, Ben Davies, Renee Jewell, lan sanèsipun.[3][4][5][6][7] Dumugi pungkasanipun panggiyaran wonten gedhung bioskop, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $35,2 yuta, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan, nggih punika $2 yuta.[2]

Juru paraga[besut | besut sumber]

  • Alex Kendrick minangla Adam Mitchell
  • Ken Bevel minangla Nathan Hayes
  • Kevin Downes minangla Shane Fuller
  • Ben Davies minangla David Thomson
  • Renee Jewell minangla Victoria Mitchell
  • Elanor Brown minangla Kayla Hayes
  • Taylor Hutcherson minangla Jade Hayes
  • Robert Amaya minangla Javier Martinez
  • Rusty Martin minangla Dylan Mitchell
  • Angelita Nelson minangla Carmen Martinez
  • Lauren Etchells minangla Emily Mitchell
  • Donald Howze minangla Derrick Freeman
  • Tony 'T.C.' Stallings minangla T.J.
  • Ed Litton minangla Pastor Rogers

Bebungah[besut | besut sumber]

2012 San Antonio Independent Christian Film Festival

  • Menang- Best of Festival[8]
  • Menang- Best Feature Film[8]

2012 Epiphany Prize

  • Menang- Most Inspiring Movie

2012 Grace Award

  • Menang- Most Inspiring Performance in Movies, Alex Kendrick
  • Mlebet nominasi- Most Inspiring Performance in Movies, Robert Amaya

2013 GMA Dove Award

  • Menang- Inspirational Film Of The Year

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Box office report: 'Dolphin Tale' jumps into first with $14.2 million; 'Lion King' now 10th highest-grossing film of all time
  2. a b "Courageous movie info". Box Office Mojo. Dijupuk October 19, 2011. 
  3. Kimball, Josh (November 3, 2009). "'Fireproof' creators to reveal plans for fourth film". Christian Today. Dijupuk November 14, 2009. 
  4. Foust, Michael (November 13, 2009). "'Fireproof' makers to announce next movie". Baptist Press. Diarsip saka sing asli ing June 9, 2011. Dijupuk November 14, 2009. 
  5. Davis, Rebecca Grace (November 19, 2009). "Sherwood Pictures announces fourth film". OneNewsNow. American Family News Network. Diarsip saka sing asli ing March 5, 2012. Dijupuk November 20, 2009. 
  6. ""Fireproof" Filmmakers Announce Next Project". KWTX. Gray Television. November 16, 2009. Diarsip saka sing asli ing February 23, 2012. Dijupuk November 16, 2009. 
  7. Crawford, Eric (May 12, 2010). "More Tony Stallings, Part 1". The Courier-Journal. Gannett Company. Dijupuk October 2, 2011. [pranala mati permanèn]
  8. a b "SAICFF.org has been shut down". Dijupuk 25 September 2014. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]