Colatura di alici

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
spaghetti kanthi colatura di alici

Colatura di alici (Basa palafalan jroning basa Italia: [kolaˈtuːra di aˈliːtʃi], nerjemahake menyang "netes iwak teri") [1] yaiku salah sawijining olahan saos iwak Italia sing digawe saka iwak teri, saka desa nelayan cilik Cetara, Campania . Saus kasebut minangka cairan transparan, amber- warna, diproduksi kanthi fermentasi teri ing brine . Iwak sing digunakake ing saos kasebut dipanen saka Pesisir Amalfi antara tanggal 25 Maret ( Pengumuman ) lan 22 Juli (Riyaya Maryam Magdalene ).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Joannides, Dino; Kirkham, Kris; Koska, Anna (2014). Semplice: real Italian food : ingredients & recipes (ing basa English). ISBN 9781848094208. OCLC 897035827.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)