Maria Magdalena

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Monica Bellucci sing mainaké Maria Magdalena ing film The Passion of the Christ (2004).

Maria Magdalena utawa Maria saka Magdala iku sawijining wong wadon sing dibébasaké déning Gusti Yesus saka roh ala (Lukas: 8:2]]. Dhèwèké dadi saksi sédané Gusti Yesus ing kayu salib (Matius: 27:55 lan Yohanes: 19:25). Miturut Injil dhèwèké uga wong sing pratama ketemu Gusti Yesus nalika wis bangkit saka maut.

Maria Magdalena péstané diriyayakaké ing tanggal 22 Juli.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Maria_Magdalena&oldid=804746"