Christopher Hitchens

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Christopher Hitchens
Christopher Hitchens crop.jpg
Hitchens ing taun 2007
LairChristopher Eric Hitchens
(1949-04-13) April 13, 1949 (umur 73)
Portsmouth, Hampshire, Inggris
PatiDhésèmber 15, 2011(2011-12-15) (umur 62)
Houston, Texas, Amerika Sarekat
BangsaAmerika/Britania
Alma materBalliol College, Oxford
PakaryanPanulis lan pundit
BojoCarol Blue (1989–saiki)
Eleni Meleagrou (1981–1989)
AnakAlexander, Sophia, Antonia
DulurPeter Hitchens (saudara)

Christopher Eric Hitchens (lair ing Portsmouth, Hampshire, Inggris, 13 April 1949 – pati ing Houston, Texas, Amerika Sarekat, 15 Dhésèmber 2011 ing umur 62 taun) yaiku pengarang lan jurnalis[5] Inggris-Amerika.[6] Ia sapisan dadi kolumnis lan kritikus sastra ing majalah The Atlantic, Vanity Fair, Slate, World Affairs, The Nation, Free Inquiry, lan dadi anggota media ing Hoover Institution ing September 2008.[7] Hitchens asring melu ing acara televisi lan seminar. Ing taun 2005, adhedhasar pemilihan ing majalah Prospect/Foreign Policy, ia dinobatkan minangka intelektual umum kalima ing donya.[8][9]

Hitchens menika antiteis. Ia nganggep nek konsep Tuhan menika kepercayaan totalitarian sing ngancurke kabebasan wong. Hitchens nulis babagan ateisme lan kritik marang agami ing buku sing nduweni judhul God Is Not Great. Ing 15 Desember 2011, Christopher Hitchens seda ing MD Anderson Cancer Center, Houston, Texas. Sebab sedane menika radang paru amargi komplikasi kanker sing dideritani.[10]

Pratelan pustaka[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Christopher Hitchens In Depth Book TV, 2 September 2007 – List of writers can be seen @ 1:13:10
  2. Johann Hari on Chomsky, Hitchens, Iraq, and anarchism
  3. Amis on his novel The Pregnant Widow
  4. "Religion as a Black Market for Irrationality". Diarsip saka sing asli ing 2011-07-28. Dibukak ing 2011-04-13.
  5. Donaldson James, Susan (2 Juli 2010). "Christopher Hitchens, Author of 'God is Not Great,' Battles Cancer". ABC News. Dibukak ing 11 Maret 2011.
  6. Kroft, Steve (6 Maret 2011). "Outspoken and outrageous: Christopher Hitchens". CBS News. Diarsip saka sing asli ing 2011-07-28. Dibukak ing 12 Maret 2011.
  7. Christopher Hitchens on Sarah Palin: ‘A Disgraceful Opportunist and Moral Coward’ |politicalArticles.NET
  8. Prospect (26 Juli 2008). "Intellectuals—the results". Prospect. Diarsip saka sing asli ing 2009-09-30. Dibukak ing 4 Sèptèmber 2009. {{cite news}}: Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  9. Duncan Campbell (18 Oktober 2005). "Chomsky is voted world's top public intellectual". The Guardian. Dibukak ing 4 Sèptèmber 2009.
  10. http://www.vanityfair.com/online/daily/2011/12/In-Memoriam-Christopher-Hitchens-19492011

Pranala jaba[besut | besut sumber]