Charly Musonda Junior

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Charly Musonda
Musonda.jpg
Musonda main ing klub Chelsea taun 2018
Katerangan priangga
Jeneng dawa Charles Musonda[1]
Tanggal lair (1996-10-15) 15 Oktober 1996 (umur 22)[2]
Papan lair Brussels, Belgia[2]
Dhuwur 1.73 m (5 ft 8 in)
Posisi main
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 17
Karir nom
2002–2012 Anderlecht
2012–2015 Chelsea
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2016– Chelsea 3 (0)
2016–2017Betis (silihan) 24 (1)
Tim nasional
2010–2011 Belgium U15 9 (0)
2011–2012 Belgium U16 9 (5)
2012–2013 Belgium U17 14 (2)
2013–2014 Belgium U19 7 (3)
2014– Belgium U21 12 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 21 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 11 October 2016

Charles Musonda (lair tanggal 15 Oktober 1996), sing dikenal minangka Charly Musonda utawa Charly Musonda Junior, ya iku juru main bal-balan profèsional Belgia sing main kanggo Liga Primér Inggris klub Chelsea F.C.. Dhèwèké biyasané main minangka gelandhang serang, uga bisa dipapanaké minangka juru main sayap.

Karir klub[besut | besut sumber]

Awal taun[besut | besut sumber]

Musonda Junior lair ing Kutha Brussels. Musonda miwiti kariré ing tim junior Anderlecht. Ing taun 2011, nalika umur 15 taun, dhèwèké wis digandhèngaké karo klub-klub kaya Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Manchester City lan Chelsea.[3]

Chelsea[besut | besut sumber]

Ing tanggal 11 Juni 2012, Musonda gabung karo Chelsea, bebarengan karo loro sedulur sing luwih tua,[4] sawisé klub sadurungé setuju kanggo mbayar "béya kompènsasi" kanggo Anderlecht.[5] [5] Ing tanggal 24 Oktober 2013, dhèwèké éntuk kontrak profèsional karo klub, sawisé dadi juru main régulèr ing umur 18 taun.[6]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Clubs announce 2015/16 Barclays Premier League squads". Premier League. 3 September 2015. Diarsip saka sing asli ing 22 January 2018. Dijupuk 22 January 2018. 
  2. a b "Charly Musonda". Chelsea FC. Diarsip saka sing asli ing 22 January 2018. Dijupuk 22 January 2018. 
  3. "City lead chase for most wanted teen in Europe". Daily Mirror. 9 July 2011. Dijupuk 23 January 2018. 
  4. "Chelsea snap up schoolboy wonder Charly Musonda from Anderlecht (report)". Daily Mirror. 11 June 2012. Dijupuk 23 January 2018. 
  5. "Chelsea agree transfer of Charly Musonda and brothers Tika and Lamisha". Metro. 9 June 2012. Dijupuk 23 January 2018. 
  6. "The young generation: new professionals". Chelsea FC. 24 October 2013. Diarsip saka sing asli ing 27 October 2013. Dijupuk 23 January 2018.