Chanakhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chanakhi
Chanakhi 1.JPG
JinisStew
Woworan pokokLamb, tomatoes, aubergines, potatoes, garlic, greens
Buku masakan: Chanakhi  Médhia: Chanakhi

Chanakhi ( Basa Géorgia: ჩანახი ) minangka wong Georgia tradisional [1] [2] [3] [4] sajian rebus domba kanthi tomat, aubergine, kentang, sayuran ijo lan bawang putih .Chanakhi luwih disiapake ing pot lempung lan disajikake karo roti lan keju. Cempe dilebokake ing pot kanthi mentega cair. Bawang, terong, kentang, sayuran lan tomat sing disigar ditambahake ing lapisan sing beda. Sawise diwutahake banyu, sajian mateng alon-alon ing oven suwene 4,5-5 jam. [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. David A. Bender, A Dictionary of Food and Nutrition, Chanakhi
  2. Tim Burford, Georgia, p. 74
  3. a b Darra Goldstein, The Georgian Feast: The Vibrant Culture and Savory Food of Georgia, p. 86
  4. Robin Liston, Travels with My Heart: The Essential Guide for Travellers with Heart Conditions, p. 71