Menyang kontèn

Cekak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Strutto, utawa lemak daging babi sing wis dijlentrehake, utawa daging babi, jinis shortening umum ing Italia lan Corsica (ing endi diarani sdruttu )

Cekak yaiku salah sawijining olahan jinis lemak sing padhet ing suhu kamar lan digunakake kanggo nggawe jajanan crumbly lan produk panganan liyane. Sanajan mentega padhet ing suhu ruangan lan asring digunakake kanggo nggawe jajanan, istilah nyingkat arang nuduhake butter, nanging luwih cedhak karo margarin . Ing abad-abad sadurunge, lard minangka bahan utama sing digunakake kanggo nyepetake adonan. [1] Alasane diarani nyingkat yaiku nggawe panganan sing asile remuk, utawa tumindak kaya serat sing cendhak. Lemak padhet nyegah hubungan silang antara molekul gluten . Tautan silang iki bakal menehi elastisitas adonan, mula bisa dawa nganti dawa. Ing kue-kue kayata kue, sing ora elastis, digunakake kanggo nyepetake tekstur sing dikarepake. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Moncel, Bethany (31 July 2020). "Learn About Each Variety of Shortening to Use in Baking". The Spruce Eats (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-09-12.
  2. Harper, Douglas. "shortening". Online Etymology Dictionary.