Cassatella di sant'Agata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cassatella di sant'Agata
Minnuzze di sant'aita.jpg
Jeneng liyanéCassatina siciliana
Minni di virgini
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaSicily
Woworan pokoksponge cake, fruit juice or liqueur, ricotta, candied peel, marzipan, icing
Buku masakan: Cassatella di sant'Agata  Médhia: Cassatella di sant'Agata
Wadah mini cassatas.

Cassatella di sant'Agata ( Sicilian " Dodo Saint Agatha " utawa minni di virgini "dodo prawan"), uga dikenal minangka cassatina siciliana , minangka jajanan tradisional Sisilia saka Catania sing digawe sajrone Festival Saint Agatha .

Katrangan[besut | besut sumber]

Kue kasebut bentuke kaya susu kanggo ngurmati Saint Agatha, santo pangreksa Catania, martir Katolik sing disiksa amarga payudarane diiris karo pincer. [1] [2] Saint Agatha wis janji sumpah prawan lan ora gelem omah-omah karo prefektur Romawi Quintianus, sing nglaporake dheweke menyang pejabat berwenang amarga dheweke dadi Kristen nalika penganiayaan ing Decian.

Cassatella di sant'Agata yaiku permen sing bentuke bunder digawe karo kue spons sing direndhem ing rosolio lan diisi ricotta, tetes coklat, lan woh-wohan permen. Sisih njaba ditutupi lapisan putih lan rampung nganggo ceri permen ing ndhuwur. Ricotta digawe saka susu wedhus.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Saint Agatha's Breasts". Atlas Obscura. Dibukak ing 2019-11-09.
  2. "Why everyone in Italy is eating nipple cakes". News.com.au. Dibukak ing 2019-11-09.