Carol (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Carol yaiku film drama romantis Inggris-Amerika Serikat sing disutradarani dening Todd Haynes lan digawe dening Elizabeth Karlsen, Stephen Woolley lan Christine Vachon. Naskah film iki ditulis dening Phyllis Nagy adhedhasar novel The Price of Salt karya Patricia Highsmith babagan fotografer enom lan hubungane karo wanita sing lagi ngalami proses cerai. Juru paragane yaiku Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler lan Sarah Paulson .[3]

Film Carol diwit tayang ing Festival Film Cannes tanggal 17 Mei 2015 [4][5][6] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 20 November 2015 kanthi winates [7] lan tanggal 15 Januari 2016.[8] Film iki dirilis ing Britania Raya tanggal 27 November 2015. Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Cate Blanchett minangka Carol Aird
  • Rooney Mara minangka Therese Belivet
  • Kyle Chandler minangka Harge Aird
  • Sarah Paulson minangka Abby Gerhard
  • Jake Lacy minangka Richard Semco
  • Cory Michael Smith minangka Tommy Tucker
  • John Magaro minangka Dannie McElroy
  • Carrie Brownstein minangka Genevieve Cantrell
  • Kevin Crowley minangka Fred Haymes
  • Nik Pajic minangka Phil McElroy

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Film Carol iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 95%, miturut 283 review, kanthi rating rata-rata 8.6 / 10.[9] Adhedhasar Metacritic, pikantuk nilai 95 saka 100, adhedhasar 44 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[10]

Box office[besut | besut sumber]

Film Carol iki pikantuk $ 12.711.491 ing Amerika Utara lan $ 27.560.664 ing negara liya. Total pendapatan film iki nganti $ 40,272,135, ngluwihi anggaran produksi film yaiku $ 11.8 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 253,510, manggoni posisi kaping 23 ing box office. Nanging, ing bukaane akhir minggu secara luas, film iki entuk $ 1,458,049, ndadike ing 15 ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Killer Films’ Co-Founders Christine Vachon and Pamela Koffler on Lesbian Romance ‘Carol’ and Indie Resilience". The Hollywood Reporter. September 25, 2015. Dijupuk September 27, 2015. 
  2. a b c "Carol (2015)". Box Office Mojo. Dijupuk January 18, 2016. 
  3. "Turning Pages: The real story behind Patricia Highsmith and Carol". Jane Sullivan. Dijupuk January 14, 2016. 
  4. "The 2015 Official Selection". Festival de Cannes. April 15, 2015. Diarsip saka sing asli ing April 18, 2015. Dijupuk April 17, 2015. 
  5. "Screenings Guide". Festival de Cannes. May 6, 2015. Diarsip saka sing asli ing June 26, 2015. Dijupuk May 8, 2015. 
  6. "Screenings Guide" (PDF). Festival de Cannes. May 6, 2015. Diarsip saka sing asli (PDF) ing May 18, 2015. Dijupuk May 8, 2015. 
  7. McGovern, Joe (July 30, 2015). "Todd Haynes' Carol changes its release date". Entertainment Weekly. Dijupuk August 16, 2015. 
  8. Garris, Daniel (January 10, 2016). "NORTH AMERICA: Platform Watch: 'Anomalisa' Takes $221K In Expansion; '45 Years' Claims $91K In NY/LA; 'Carol' Registers $1.47M In Limited". BoxOffice. Diarsip saka sing asli ing April 2, 2016. Dijupuk March 27, 2016. 
  9. "Carol (2015)". Rotten Tomatoes. Dijupuk October 5, 2016. 
  10. "Carol reviews". Metacritic. Dijupuk October 5, 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]