Captain America: The First Avenger

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Captain America: The First Avenger
Gambar:Captain America The First Avenger poster.jpg
Poster Film
Disutradarani Joe Johnston
Diprodhuseri Kevin Feige
Diskénariyoni Christopher Markus
Stephen McFeely
Adhedhasar Captain America
déning Joe Simon
Jack Kirby
Dibintangi Chris Evans
Tommy Lee Jones
Hugo Weaving
Hayley Atwell
Sebastian Stan
Dominic Cooper
Neal McDonough
Derek Luke
Stanley Tucci
Dimusiki Alan Silvestri
Sinématografi Shelly Johnson
Dibesut déning Robert Dalva
Jeffrey Ford
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Paramount Pictures
Tanggal metu
  • Juli 19, 2011 (2011-07-19) (World premiere)
  • Juli 22, 2011 (2011-07-22) (Amerika Serikat)
Suwéné
124 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $140 juta[2]
Kalarisan $370.6 juta[3]

Captain America: The First Avenger yaiku film superhero Amerika Serikat kang dirilis ing taun 2011 . Film kasebut, disutradarani dening Joe Johnston, kalebu juru paragane kayata Chris Evans, Tommy Lee Jones lan akeh liyane. Tanggal rilis tanggal 19 Juli 2011 .

Captain America: The First Avenger ing Hollywood tanggal 19 Juli 2011, lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 22 Juli 2011. Film kasebut ditampa kanthi positif lan sukses kanthi komersial, nyithak luwih saka $ 370 yuta ing donya. Blu-ray lan DVD dirilis tanggal 25 Oktober 2011. Sekuel sing judule Captain America: The Winter Soldier] dirilis tanggal 4 April 2014, lan film kaping tiga berjudul Captain America: Civil War kang dirilis tanggal 6 Mei 2016.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Chris Evans minangka Steve Rogers / Kapten Amerika
  • Hayley Atwell minangka Peggy Carter
  • Hugo Tenun minangka Johann Schmidt / Red Skull
  • Sebastian Stan minangka Sersan James "Bucky" Barnes
  • Tommy Lee Jones minangka Kolonel Chester Phillips
  • Dominic Cooper minangka Howard Stark
  • Neal McDonough minangka Timothy "Dum Dum" Dugan
  • Derek Luke minangka Gabe Jones
  • Stanley Tucci minangka Abraham Erskine
  • Kenneth Choi minangka Jim Morita
  • Bruno Ricci minangka Jacques Dernier
  • JJ Feild minangka James Montgomery Falsworth

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Captain America – The First Avenger". British Board of Film Classification. July 13, 2011.
  2. Ryan, Mike (Mei 19, 2010). "Should We Now Call Him 'Captain England'?". Yahoo!. Archived from the original on July 22, 2011. Retrieved June 28, 2010.
  3. Captain America: The First Avenger at Box Office Mojo

Pranala njaba[besut | besut sumber]