Cangkir wedang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cangkir Rococo nganggo piring, sekitar taun 1753, porselen pasta empuk kanthi kaca lan enamel, Museum Seni Los Angeles County

Cangkir minangka salah sawijining piranti wadhah open-top sing digunakake kanggo nahan cairan kanggo nyiram utawa ngombe ; nalika umume digunakake kanggo ngombe, uga bisa digunakake kanggo nyimpen padatan kanggo nyiram (contone, gula, glepung, pari-parian). [1] [2] Cangkir bisa digawe saka kaca, logam, china, [3] lempung, kayu, watu, polistirena, plastik, aluminium utawa bahan liyane, lan biasane dipasang nganggo gagang, gagang, utawa hiasan liyane. Cangkir digunakake kanggo ngilangake ngelak ing macem-macem budaya lan kelas sosial, [4] lan macem-macem gaya cangkir bisa digunakake kanggo macem-macem cairan utawa ing kahanan sing beda. [5] Cangkir kanthi gaya beda bisa digunakake kanggo macem-macem jinis cairan utawa bahan panganan liyane (kayata cangkir teh lan cangkir pangukuran), ing macem-macem kahanan (kayata ing stasiun banyu utawa upacara lan ritual), utawa kanggo dekorasi . [6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Producer Chris. "Radio 1 Movies Blog: Who Drank From This?". BBC. Diarsipna saka sing asli tanggal September 24, 2015. Dibukak tanggal January 26, 2014.
  2. "Cup - Definition and More from the Free Merriam-Webster Dictionary". Merriam-webster.com. August 31, 2012. Diarsipna saka sing asli tanggal January 8, 2014. Dibukak tanggal January 26, 2014.
  3. "Cup | Define Cup at Dictionary.com". Dictionary.reference.com. Diarsipna saka sing asli tanggal October 7, 2015. Dibukak tanggal May 3, 2019.
  4. Producer Chris. "Radio 1 Movies Blog: Who Drank From This? The Answer". BBC. Diarsipna saka sing asli tanggal September 24, 2015. Dibukak tanggal January 26, 2014.
  5. "What Are the Different Types of Coffee Cups? (with pictures)". Wisegeek.com. January 18, 2014. Diarsipna saka sing asli tanggal February 1, 2014. Dibukak tanggal January 26, 2014.
  6. Rigby 2003: p. 573–574.