Candil Seurieus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Candil Seurieus

Dian Dipa Chandra' ning masarakat kondhang karo jeneng Candil ya iku penyanyi rock saka Indonésia kang wiwitanế kondhang amarga dadi vokalis grup band Seurieus.[1] Grup musik kang digarap déning dhèwèké iku kondhang amarga tembangan kang judhulé Rocker Juga Manusia.[1] Priya kang lair ning tanggal 25 Agustus 1974 iki nikah karo wanita kang jenengé Fanny, saiki wis duwé anak siji kang dijenengi Biya.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Kariré ning donya hiburan Indonésia diwiwiti bebarengan karo Ezy (kibor), Koko (gitar), Hayam (drum), Mulek (bass), lan Deenar (gitar) kang nggabung ning grup musik kang dijenengi Seurieus.[1] Bebarengan karo Seurieus dhèwèké wis ngerilis ROCKS BANG-GET (2003), ROCKER JUGA MANUSIA (2004), HEART ROCK (2006), SAMA-SAMA CARI MAKAN (2007), lan SERDADU ROCK (2008).[1]

Ora namung nembang, dhèwèké uga tau tampil dadi cameo ning filem-filem Indonésia, kaya ta dadi waria ning filem kang judhulé THE TARIX JABRIX lan ning filem kang judhulé ASOY GEBOY.[1] Ning taun 2008, Candil ditawari kanggo ngerjakaké scoring filem KAWIN LARIS.[1] Ora namung iku, dhèwèké uga kapilih dadi paraga kanggo tokoh Mahmud, ya iku asisten penghulu ning filem kasebut.[1]

Ananging, sasuwené 14 taun bebarengan karo Seurieus, Candil mutusakjudulé kanggo metu saka band kang wis gawé dhèwèké kondhang ning donya hiburan Indonésia awit Dhésèmber 2008.[1][2] Dhèwèké luwih seneng solo karir amarga bisa ngejak duet para penyanyi lan musisi Indonésia.[2] Ora namung sibuk kanggo akting ning layar lebar, bapak kang wis duwé anak loro iki lagi nggarap album soloné.[1]

Sasuwené nggarap album solo, Candil wis nglakoni kolaborasi karo musisi-musisi liyané kaayata Peterpan lan Saykoji.[1] Candil nyambut gawé karo Peterpan kanggo nggarap single kang berjudulé Ayah.[1] Ananging kerja sama karo Saykoji iku kanggo nggarap soundtrack ning filem garapané kang judhulé SELENDANG ROCKER.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m biografi Candil Seurieus dipununduh tanggal 18 September 2011
  2. ^ a b berita Candil Seurieus dipununduh tanggal 18 September 2011