Candil Seurieus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Candil Seurieus

Dian Dipa Chandra' ning masarakat kondhang karo jeneng Candil ya iku penyanyi rock saka Indonésia kang wiwitanế kondhang amarga dadi vokalis grup band Seurieus.[1] Grup musik kang digarap déning dheweké iku kondhang amarga tembangan kang judulé Rocker Juga Manusia.[1] Priya kang lair ning tanggal 25 Agustus 1974 iki nikah karo wanita kang jenengé Fanny, saiki wis duwé anak siji kang dijenengi Biya.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Kariré ning donya hiburan Indonésia diwiwiti bebarengan karo Ezy (kibor), Koko (gitar), Hayam (drum), Mulek (bass), lan Deenar (gitar) kang nggabung ning grup musik kang dijenengi Seurieus.[1] Bebarengan karo Seurieus dheweké wis ngerilis ROCKS BANG-GET (2003), ROCKER JUGA MANUSIA (2004), HEART ROCK (2006), SAMA-SAMA CARI MAKAN (2007), lan SERDADU ROCK (2008).[1]

Ora namung nembang, dheweké uga tau tampil dadi cameo ning film-film Indonésia, kayata dadi waria ning film kang judulé THE TARIX JABRIX lan ning film kang judulé ASOY GEBOY.[1] Ning taun 2008, Candil ditawari kanggo ngerjakaké scoring film KAWIN LARIS.[1] Ora namung iku, dheweké uga kapilih dadi paraga kanggo tokoh Mahmud, ya iku asisten penghulu ning film kasebut.[1]

Ananging, sasuwené 14 taun bebarengan karo Seurieus, Candil mutusakjudulé kanggo metu saka band kang wis gawé dheweké kondhang ning donya hiburan Indonésia awit Desember 2008.[1][2] Dheweké luwih seneng solo karir amarga bisa ngejak duet para penyanyi lan musisi Indonésia.[2] Ora namung sibuk kanggo akting ning layar lebar, bapak kang wis duwé anak loro iki lagi nggarap album soloné.[1]

Sasuwené nggarap album solo, Candil wis ngelakoni kolaborasi karo musisi-musisi liyané kaayata Peterpan lan Saykoji.[1] Candil nyambut gawé karo Peterpan kanggo nggarap single kang berjudulé Ayah.[1] Ananging kerja sama karo Saykoji iku kanggo nggarap soundtrack ning film garapané kang judulé SELENDANG ROCKER.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)biografi Candil Seurieus dipununduh tanggal 18 September 2011
  2. ^ a b (id)berita Candil Seurieus dipununduh tanggal 18 September 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Candil_Seurieus&oldid=998036"