Callaloo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Callaloo
Callaloo.jpg
JinisStew
Panggonan asalTrinidad and Tobago, Jamaica, Dominica
Woworan pokokLeaf vegetable (usually taro, amaranth or xanthosoma)
Buku masakan: Callaloo  Médhia: Callaloo

Callaloo (kadang callalloo, calalloo, calaloo utawa kallaloo ) minangka salah sawijining olahan tradisional Karibia sing populer. Ana macem-macem jinis ing Karibia, gumantung saka kasedhiyan sayuran lokal. Bahan utamane yaiku sayuran godhong pribumi, umume amaranth (dikenal kanthi jeneng lokal kalebu callaloo, nanging dudu Bayam utawa bhaaji amarga rasa lan tekstur), taro (dikenal kanthi jeneng lokal, kalebu grumbul dasheeen, semak callaloo, callaloo, utawa grumbul ) utawa Xanthosoma (dikenal kanthi jeneng akeh, kalebu coco & tannia) .