Cak Percil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Deni Afriandi utawa Cak Percil (lair ing Banyuwangi, 6 Juni 1985; umur 34 taun) yaiku salah sawijining pelawak terkenal ing Jawa Timur [1] . Dheweke wis ngejahi donya seni wiwit dheweke ana ing taman kanak-kanak. Dene getih senine ngalir saka ibune Puji Astutik [2] sing uga dadi pesindhen [3] kasenen Janger [4] ing Banyuwangi. ing wiwitan karier dheweke sinau ing depot seni Kirun [5] sing uga dadi pelawak Jawa sing misuwur [6]. Sasampunipun mutusaken kangge ninggalaken padhepokan seni ingkang ngondangke jenenge, piyambakipun miwiti grup komedi Guyon Maton ing Blitar , Jawa Timur [7] . Sawise jeneng sing cukup misuwur lan pungkasanipun ngatur kanggo njaluk menyang donya saka televisi iku kanggo isi Ndoro Bei sing disiyaraké ing JTV lan INTV [8]. Dheweke biasa ngisi acara Wayang Kulit ing sesi Limbukan lan Gara-Gara[9] sing nyebabake jeneng dheweke kondang ing Jawa Timur, utamané ing Tulungagung, Blitar, Kediri lan ing sakubenge. Saliyane ngelawak, dheweke uga nyusun sawatara lagu lan uga ngisi acara Off-Air kanthi nrima undangan saka Pakarya Migran ing sawatara negara tetangga [10] . Senggakane sing misuwur iku Masuk Dek sing diucapake kanthi spontan nalika ngajak guyon sinden-sinden.

  1. https://news.detik.com/indeksfokus/3358/2-pelawak-ri-di-hong-kong-bebas/berita
  2. https://radar.jawapos.com/radarbanyuwangi/read/2018/03/11/56164/keluarga-jemput-cak-percil-ke-surabaya
  3. https://en.wikipedia.org/wiki/Pesindhen
  4. https://en.wikipedia.org/wiki/Janger
  5. http://www.kampunglucu.com/kirun-pelawak-legendaris-era-90-an/
  6. http://www.jatimprov.go.id/
  7. http://surabaya.tribunnews.com/2018/03/09/bebas-dari-penjara-di-hongkong-pelawak-cak-percil-langsung-dibancaki-di-blitar
  8. http://www.jtv.com/
  9. http://penghantar-transfortasi.blogspot.com/p/sessen-wayang-kulit.html
  10. https://news.detik.com/berita-jawa-timur/d-3907405/selama-di-hong-kong-cak-yudho-dan-cak-percil-berganti-jadi-muazin