Cahaya Mustika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Cahaya Mustika
Cahaya Mustika.jpg
Lair Cahaya Mustika Sari
Pakaryan aktris, presenter
Taun aktif 2002-sekarang

Cahaya Mustika Sari (lair ing Jakarta, 6 Juli 1982; umur 36 taun) ya iku aktris lan presenter Indonésia.[1] Dhèwèké lair ning Jakarta, tanggal 6 Juli taun 1982.[1] Ora namung kondhang dadi aktris lan presenter saka Indonésia, Cha Cha uga kondhang amarga dadi gadis sampul ning majalah-majalah Indonésia.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Cha Cha miwiti karir ning donya hiburan Indonésia liwat ajang wajah Femina 2002.[1] Dhèwèké kang sukses olih bebungah lan olih gelar Wajah Femina iku akiré gawé para prodhuser lan para insan filem ning Indonésia, jeneng lan pasuryané kang wiwit dilirik mau dadi modal anggoné miwiti karir ning donya filem.[1] Dhèwèké ditawarai kanggo dadi paraga ning filem lan dadi pambawa acara ning televisi.[1] Jebulé dhèwèké duwé kamampuan ning babagan mau, mula tawaran kanggo dhèwèké tambah akèh.[1]

Ning babagan donya akting, Cahaya Mustika tau meranaké paraga dadi pemulung kang jenengé Rosa, sinétron kang dibintangi nalika iku judhulé BUKAN CINTA BIASA, dibintangi bebarengan karo aktor kondhang ning Indonésia Jonathan Frizzy.[2] Disusul sawisé iku, dhèwèké mainaké peran ning sinétron kang judhulé PAPAKU KEREN-KEREN, Ning filem mau dhèwèké meranaké guru ning Sekolah Dasar (SD).[2]

Ora namung iku, wanita kang uga tau dadi paraga ning sinétron kang judhulé PEMBURU HANTU, BINTANG LAUT lan KAWIN KONTRAK iku uga tau dadi presenter ulah raga kanggo program Highlight La Liga.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g biografi Cahaya Mustika dipununduh tanggal 18 September 2011
  2. a b c Cahaya Mustika dipununduh tanggal 18 September 2011