C. S. Lewis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

C.S. Lewis utawa Clive Staples Lewis ya iku panyerat kang misuwur, kritikus sastra, lan apologet Kristen. Karyanéé kang misuwur ya iku The Chronicles of Narnia, Mere Christianity, lan The Screwtape Letter. Seri The Chronicles of Narnia kang paling misuwur, lan wis digawé filem, sandiwara radhio, lan ing drama.[1]

C.S.Lewis[besut | besut sumber]

clive Staples Lewis.

C.S. Lewis lair ing 29 November 1898 Belfast, Irlandia Utara. Ibuné séda nalika dhèwèké umur 9 taun. Sawisé nampa beasiswa menyang University College, Oxford University ing Inggris 1916, Lewis mèndheg saka kuliahé lan mélu Angkatan Darat Inggris ing wayah Perang Donya I. Dhèwèké dibebastugaské amarga kena catu nalika perang. Lan sawisé iku Lewis nglanjutké kuliah ing Oxford, banjur dhèwèké dadi anggota lan pengajar sastra Inggris ing Magdalene College, Oxford wiwit taun 1925 nganti tuan 1954. Dhèwèké uga dadi Ketua Jurusan Sastra Abad Pertengahan lan Renaisans ing Magdalene College. Ing taun 1931, amarga kekancanan karo J.R.R. Tolkien lan tulisan-tulisan G.K. Chesterton, Lewis dadi panyerat kang agamis (Kristen). Dhèwèké dikenal dadi panyerat Kristen sing paling mangaribawani ing abad 20. Ing taun 1956 Lewis kawin karo Joy Davidman Gresham, panyerat Amérika. Ing taun 1960,garwané séda amarga kanker balung. Lewis ngrumati anak kaloroné ya iku Douglas dan David Gresham. Ing bukuné A Grief Observed Lewis nyeritakaké kesripahané nalika ditinggal mati bojoné. Seminggu sadurungé ambal warsa sing kaping 65, Lewis séda ing dina Jumat, 23 November 1963 ing The Kilns. Dhèwèké disarékaké ing Holy Trinity Church di Headington Quarry, Oxford,cedhak karo omahé.

Bibliografi[besut | besut sumber]

Nonfiksi[besut | besut sumber]

Fiksi[besut | besut sumber]

Puisi (Geguritan)[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ C.S.Lewis(dipunundhuh tanggal 1 november 2012)
  2. ^ [1](dipunundhuh tanggal 1 November 2012)