Cékoslowak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Cékoslowakia)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Républik Cékoslowakia
Československo, Česko‑Slovensko
1918–1992
Flag
Gendéra wiwit taun 1920
Sesanti
basa Ceko: Pravda vítězí
("Truth prevails"; 1918–1990)
Latin: Veritas vincit
("Truth prevails"; 1990–1992)
Antem
Kde domov můj lan Nad Tatrou sa blýska (vèrsi awal baé)
Kutha krajan Praha
Basa Républik Céko lan Slovak
Pamaréntahan Républik
Présidhèn
 •  1918–1935 Tomáš G. Masaryk (pisanan)
 •  1935–1938, 1945–1948 Edvard Beneš
 •  1989–1992 Václav Havel (pungkasan)
Mahamantri
 •  1918–1919 Karel Kramář
 •  1992 Jan Stráský
Sajarah
 •  Kamardikan saka Austria–Hungaria 28 Oktober 1918
 •  Pandhudhukan Jerman 1939
 •  Kamardikan 1945
 •  Pambubaran Républik Cékoslowakia 31 Dhésèmber 1992
Laladan
 •  1921 140,446 km2 (54,227 sq mi)
 •  1993 127,900 km2 (49,400 sq mi)
Cacah wong
 •  Étungan 1921 13.607.385 
     Pepadhetan 97/km2 (251/sq mi)
 •  1993 est. 15.600.000 
     Density 122/km2 (316/sq mi)
Valutah Koruna Républik Cékoslovak
Internet TLD .cs
Kodhe tilpun +42
Sadurungé
Sawisé
Austria-Hungaria
Républik Républik Céko
Slowakia
Saiki kodhe ISO 3166-3:        CSHH
Kodhe tèlpon 42 wis pènsiun ing Mangsa Adhem 1997. Manéka nomer dibagi manèh, lan bali dialokasikaké ing antarané Républik Républik Céko, Slowakia lan Liechtenstein.
Warning: Value specified for "continent" does not comply

Cékoslowakia (Céko-Slowakia) utawa sok-sok diéja minangka Cékoslovakia (basa Ceko: Československo, basa Slowakia: Česko-Slovensko/sadurungé 1990 Československo) iku sawijining nagara ing Éropah Tengah kang madeg saka taun 1918 tekan taun 1992 (kejaba ing mangsa Perang Donya II). Nalika tanggal 1 Januari 1993, nagara iki pecah kanthi damai dadi Cékia lan Slowakia, kang sadurungé ditepungi minangka Pegatan Bludru, mèmper karo analogi Révolusi Bludru.

Uga delengen[besut | besut sumber]