Menyang kontèn

Butterkuchen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Butterkuchen
Jeneng liyanéZuckerkuchen
JinisCake
Panggonan asalGermany
Woworan pokokFlour, butter, sugar
Buku masakan: Butterkuchen  Médhia: Butterkuchen

Butterkuchen utawa Zuckerkuchen minangka kue butter Jerman sing gampang dipanggang ing tray. Serpihan mentega disebarake ing adonan sing, sawise dipanggang, bentuke bolongan khas. Kue kabeh disiram karo gula utawa streusel . Sawise diuleni, butterkuchen wis dipanggang. Minangka variasi adonan bisa disiram karo ganggang almond panggang.

Butterkuchen minangka elemen favorit ing meja kopi Westphalian lan Jerman Lor. Iki uga disedhiyakake ing pesta lan acara panguburan lan, akibate, kadang diarani Freud-und-Leid-Kuchen ("kue rasa seneng lan sedhih") utawa Beerdigungskuchen ("kue panguburan").


Variasi regional yaiku nyemprotake Butterkuchen kanthi campuran kayu manis tinimbang gula karo gula. Iki padha banget karo Kue Gula Moravia.

Sumber[besut | besut sumber]