Kuwé mertéga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kuwé mertéga
Hazelnut brown butter cake.jpg
Hazelnut brown butter cake
Buku masakan: Kuwé mertéga  Médhia: Kuwé mertéga

cake butter punika salah sawijining olahan cake kang siji saka úa utama butter . Kue mentega dipanggang nganggo bahan dhasar: mentega, gula, endhog, glepung, lan agen ragi kayata bubuk panggang utawa soda kue . Iki dianggep minangka salah sawijining kue sing paling penting ing baking Amerika. [1] Kue mentega asale saka kue pon Inggris, sing biasane nggunakake butter, tepung, gula, lan endhog sing padha kanggo mateng kue sing abot lan akeh. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Simple Home Recipe". Diarsip saka sing asli ing 23 September 2015. Dibukak ing 4 February 2015.
  2. "Pound Cakes". Dibukak ing 4 February 2015.