Burger sega

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rice burger
MOS rice burger (cropped).JPG
An MOS Burger rice burger
JinisSandwich
Panggonan asalJapan
Woworan pokokRice bun and patty
Buku masakan: Rice burger  Médhia: Rice burger
Burger sega lan pitik

Burger sega utawa riceburger minangka jinis panganan ing hamburger tradisional kanthi kue beras kompresi sing diganti roti panggang. [1] Rantai restoran panganan cepat saji MOS Burger ngenalake burger nasi ing taun 1987, [2] lan wis dadi panganan sing populer ing Asia Wétan . Wiwit taun 2005, McDonald's uga nawakake burger sega ing sawetara toko Asia, kanthi asil campuran. [3] [4] Ing Korea Selatan dheweke misuwur kanthi jeneng "bapburgers" (bap / bab tegese beras ing basa Korea ). Burger sega gaya Korea populer kalebu tambahan kayata kimchi goreng lan tuna kanthi ana saos mayones. [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Food on the Move: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery, 1996 - Google Books
  2. Matthew Amster-Burton, "Rice Burgers: The Ultimate Fast Food", Gourmet, December 11, 2008.
  3. Jackie Lin, "McDonald's test drives two rice burgers in Taiwan", Taipei Times, February 2, 2005.
  4. Kathy Chu, "Fast-food chains in Asia cater menus to customers", USA Today, September 7, 2010. ("Customers initially responded favorably to the product but eventually lost interest because rice is not something they associate with McDonald's, says Tim Fenton, the chain's president for the Asia, Pacific, Middle East and Africa region.")
  5. 온라인뉴스팀, 요즘 대세 밥버거, 여름철 판매량도 높아 '인기 실감', etnews, May 21, 2014.