Bulma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bulma
Karakter Dragon Ball
Bulma Lithograph.PNG
Bulma déning Akira Toriyama
Panampilan kapisan Jilid 1 (Bab 1) (manga)
Episode 1 Dragon Ball (anime)
Panggawé Akira Toriyama
Pangisi swara Hiromi Tsuru (Jepang)
Tiffany Vollmer (Inggris)
Profil
Jeneng liyaBulma Briefs
Bloomers
Lena
Wadon/LanangWadon
SpesiesManungsa
KulawargaDr. Briefs (bapa)
Mrs. Briefs (biyung)
Vegeta (bojo)
King Vegeta (bapa mertua)
Trunks (anak)
Bra (putri)
Vegeta Jr. (katurunan)

Bulma utawa kang uga diarani Burma iku salah siji jeneng paraga ing carita fiksi saka anime lan manga Dragon Ball kang digawé déning Akira Toriyama.[1] Bulma iku anaké ilmuwan kang nyipta Capsule Corp.[1]

Bulma iku wong wadon nemu Radar Dragon kang duwé mupangat kanggo nggoleki Dragon ball. Saka radar iki Bulma lelana golèk dragon ball supaya kepinginane déning pacar kawujud. Ing lakuné Bulma golèk dragon ball, dhèwèké ketemu karo Son Goku nalika isih cilik.[1] Sawisé Bulma gedhé, dhèwèké dadi bojone Bezita, wong saka suku Saiya. Bezita wiwitané arep ngajurake donya. Bulma uga tau dadi pacare Yamucha.[1]

Ing filem Dragonball Evolution, Bulma diperanake déning Emmy Rossum. [2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]