Son Goku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gokukidadult.jpg

Goku ya iku tokoh utama ana ing carita Dragon Ball.[1] Goku kang duwé buntut iki ya iku keturunan saka bangsa Saiya, goku ara ngerti yen dheweke asale saka suku saiya nanging déning Raditz bajnur dicaritakaké sejarah nalika goku isih cilik.[1] Goku kang lair ing planèt Vegeta lan diutus menyang Bumi kanggo nglakokake sawijining misi iki ngentekake wektu cilike bareng mbahe, Gohan, kang menemoké isih dhéwé ana ing sakjroning alas.[1] Petualangan Goku diwiwiti nalika dhèwèké ketemu karo Bulma lang lagi nggoleki Dragon Ball kang jebulane ana ing ana ing omahe goku (Dragon Ball bintang 4 ya iku siji-sijine peninggalan saka mbahé goku kang isih ana.[1] Saya suwé goku lan bulma bareng-bareng nggolèki dragon ball, lan banjur ketemu karo tokoh liyané ana ing film dragon ball kaya Master Roshi kang dadi guru pisanan saka Goku, Oolong, Yamcha, Puar, Chi-Chi, lan liya-liyane.[1] Kakarot ya iku jeneng undang-undangan kanggo Goku.[1] Jeneng iki ya iku jeneng kang diwènèhaké déning bangsa Saiya marang Goku.[1] Saben bangsa Saiya mesti ngundang Goku kanthi jeneng Kakarot, kaya kang dilakokaké déning Raditz, Nappa, Vegeta, Broly, lan Turles.[1]

Tujuan[besut | besut sumber]

Tujuan Goku dikirim menyang planèt bumi nalika isih bayi ya iku kanggo mbinasaké kabèh makhluk kang urip ana ing planèt bumi.[2] Merga Son Goku kang lair duwé jeneng Kakarot lan mujudaké ksatria kang duwé daya tempur ana ing sakngisore rata-rata bayi Saiya liyane, mula Son Goku banjur di utus kanggo musnahaké makhluk kang ana ing planèt kang ana ing jeroné ora ana kang duwé daya tempur kang dhuwur.[2] Son Goku dikarepake bisa musnahaké makhluk kang ana ing bumi kanthi cepet , merga nalika wulan purnama teka bangsa Saiya bisa nuduhake kekuwatan kang sejatine.[2] Nanging nalika ana ing Bumi karo pesawat angkasa kanggo pisanan, Son Goku ditemokaké déning wong kang ora duwé kulawarga.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h www.absoluteanime.com
  2. ^ a b c d "Anime Radar: News". Animerica (San Francisco, California: Viz Media) 9 (2): 36. 2001. ISSN 1067-0831. OCLC 27130932.  Unknown parameter |month= ignored (help)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Son_Goku&oldid=998111"