Son Goku

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gokukidadult.jpg

Goku ya iku tokoh utama ana ing carita Dragon Ball.[1] Goku kang duwé buntut iki ya iku keturunan saka bangsa Saiya, Goku ora ngerti yèn dhèwèké asalé saka suku Saiya, nanging sawektu kangmasé, Raditz, budhal menyang Bumi, banjur dicaritakaké sejarah nalika Goku isih cilik.[1] Goku kang lair ing planèt Vegeta lan diutus menyang Bumi kanggo nglakokake sawijining misi iki ngentekake wektu cilike bareng mbahe, Gohan, kang menemoké dhèwèké nalika isih bayi ana ing sakjroning alas.[1] Petualangan Goku diwiwiti nalika dhèwèké ketemu karo Bulma lang lagi nggoleki Dragon Ball kang jebulane ana ing ana ing omahe goku (Dragon Ball bintang 4 ya iku siji-sijine peninggalan saka mbahé Goku kang isih ana.[1] Tansaya suwé Goku lan Bulma bareng-bareng nggolèki dragon ball, banjur ketemu karo tokoh liyané ana ing film dragon ball kaya Master Roshi kang dadi guru pisanan saka Goku, Oolong, Yamcha, Puar, Chi-Chi, lan liya-liyane.[1] Kakarot ya iku jeneng undang-undangan kanggo Goku.[1] Jeneng iki ya iku jeneng kang diwènèhaké déning bangsa Saiya marang Goku.[1] Saben bangsa Saiya mesti ngundang Goku kanthi jeneng Kakarot, kaya kang dilakokaké déning Raditz, Nappa, Vegeta, Broly, lan Turles.[1]

Tujuan[besut | besut sumber]

Tujuan Goku dikirim menyang planèt bumi nalika isih bayi ya iku kanggo mbinasaké kabèh makhluk kang urip ana ing planèt bumi.[2] Merga Son Goku kang lair duwé jeneng Kakarot lan mujudaké ksatria kang duwé daya tempur ana ing sakngisore rata-rata bayi Saiya liyane, mula Son Goku banjur di utus kanggo musnahaké makhluk kang ana ing planèt kang ana ing jeroné ora ana kang duwé daya tempur kang dhuwur.[2] Son Goku dikarepake bisa musnahaké makhluk kang ana ing bumi kanthi cepet, merga nalika wulan purnama teka bangsa Saiya bisa nuduhake kekuwatan kang sejatine.[2] Nanging nalika ana ing Bumi karo pesawat angkasa kanggo pisanan, Son Goku ditemokaké déning wong kang ora duwé kulawarga.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h www.absoluteanime.com
  2. ^ a b c d "Anime Radar: News". Animerica (San Francisco, California: Viz Media) 9 (2): 36. 2001. ISSN 1067-0831. OCLC 27130932.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Son_Goku&oldid=1077619"