Bukhansanseong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Menara pengawas bètèng

Bukhansanseong utawa Benteng Gunung Buk (Bukhansan) ya iku sawijining bètèng pertahanan kang didegake ing Gunung Buk kanggo jaga kutha krajan Dinasti Joseon saka para penyerbu sawisé Koréa diserang ing mangsa Perang Imjin (1592-1598) lan Invasi Manchu (1636).[1] Benteng mau diyasa kanthi tembok-tembok lan pos-pos jaga ing gunung-gunung watu déning Raja Sukjong taun 1711 adhedhasar rekomendasi para pejabat lan penaséhat militèr pura.[1][2]

Tembok bètèng mbentuk perlindungan kang dawane 8 km lan ngubengi 3 wewengkon Komando Pelatihan Militer, Pasukan Kutha krajan, lan Komando Brigade Karajan, kang minangka pembagiyan golongan militèr kang jaga kutha krajan ing mangsa Dinasti Joseon (1397-1910).[1] Ing tembok-tembok ana 14 gerbang kang duwé 5 gerbang.[1] Bagiyan jero bètèng dikonstruksekake ping lawang sawijining jurang kang minangka garis pertahanan kaping loro yèn mungsuh kasil nembus pertahanan bètèng.[1] Sawijining papan perlindungan kanggo kulawarga karajan ditambahi ing taun 1712 yèn ana kedadeyan krisis.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Nah, Kag-soon (2004). "Bukhansanseong Fortress: Stalwart Defender of the Capital" (PDF). Koreana 18.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ Bukhansanseong Fortress, visitkorea. Diundhuh tanggal 2 Juni 2010.