Bukhansanseong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Menara pengawas benteng

Bukhansanseong utawa Benteng Gunung Buk (Bukhansan) ya iku sawijining benteng pertahanan kang didegake ing Gunung Buk kanggo jaga kutha krajan Dinasti Joseon saka para penyerbu sawise Korea diserang ing mangsa Perang Imjin (1592-1598) lan Invasi Manchu (1636).[1] Benteng mau dibangun kanthi tembok-tembok lan pos-pos jaga ing gunung-gunung watu déning Raja Sukjong taun 1711 adhedhasar rekomendasi para pejabat lan penaséhat militer istana.[1][2]

Tembok benteng mbentuk perlindungan kang dawane 8 km lan ngubengi 3 wewengkon Komando Pelatihan Militer, Pasukan Kutha krajan, lan Komando Brigade Kerajaan, kang minangka pembagiyan klompok militer kang jaga kutha krajan ing mangsa Dinasti Joseon (1397-1910).[1] Ing tembok-tembok ana 14 gerbang kang duweni 5 gerbang.[1] Bagiyan jero benteng dikonstruksekake ping lawang sawijining jurang kang minangka garis pertahanan kaping loro yèn mungsuh kasil nembus pertahanan benteng.[1] Sawijining papan perlindungan kanggo kulawarga kerajaan ditambahi ing taun 1712 yèn ana kedadeyan krisis.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Nah, Kag-soon (2004). "Bukhansanseong Fortress: Stalwart Defender of the Capital" (PDF). Koreana 18.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ (en)Bukhansanseong Fortress, visitkorea. Diundhuh tanggal 2 Juni 2010.

Cithakan:Arsitektur-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bukhansanseong&oldid=1073936"