Budva

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Budva
Будва
Panorama of Budva
Panorama of Budva
Gendéra Budva
Gendéra
Coat of arms of Budva
Coat of arms
Country Montenegro
Settlements33
Pamaréntahan
 • MayorLazar Rađenović (DPS) (DPSSDP)
Laladan
 • Gunggung122 km2 (47 sq mi)
Cacah warga (2003 census)
 • Gunggung10.918
 • Pepadhet130/km2 (300/sq mi)
 • Municipality15.909
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Postal code86000
Area code+382 33
ISO 3166-2 codeME-05
Car platesBD
Situs wèbhttp://www.opstinabudva.com/

Budva (Basa Serbia, Basa Montenegro: Будва, Budva,; Basa Italia: Budua, Yunani: Μπούντβα, Budva) iku sawijining kutha ing Montenegro. Kutha ii duwé padunung 15,000 jiwa, lan dadi pusat saka munisipalitas Budva. Tlatah pesisir saubengé Budva, diarani Budva Riviera, iku dadi pusat pariwisata Montenegro, kang miisuwur kanthi pasisir pasir, kauripan wengi, lan conto arsitèktur Segara Mediterranean.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Budva duwé kuta kembar karo:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Banská Bystrica Sister Cities". 2001–2008. Dijupuk 14 December 2008. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Situs resmi[besut | besut sumber]

Fhoto[besut | besut sumber]