BtoB

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
BtoB
SakaKoréa Kidul
GénreK-pop
Mangsa akarya2012 (2012)–sekarang
LabèlCube DC, Cube Entertainment
Sana jaringanbtobofficial.com
AnggotaSeo Eunkwang
Lee Minhyuk
Lee Changsub
Lim HyunSik
Shin Peniel D.
Jung Ilhoon
Yook Sungjae
Tilas anggotaLee Minwoo
BtoB
Hangul비투비
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaBitubi
McCune–ReischauerPit'upi

BtoB (/[unsupported input]ˈb.t.b/; Korean: 비투비; akronim kanggé Born to Beat) inggih punika pitu anggota vokal grup jaler-jaler saking Koréa kidul. punika dumadi ing Cube DC, sub-label saking Cube Entertainment. punika debut ing tanggal 22 Maret 2012 ing acara musik M! Countdown kaliyan mbetaaken kalih lagu.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

2012: Debut Born to Beat dan Press Play[besut | besut sumber]

Punika dumadi ing Cube Entertainment, ing wulan April 2012, punika ngerilis album debut ingkang gadhah irah-irahan Born to Beat kaliyan lirik lagu ingkang kaserat déning Jörgen Elofsson.[2] BtoB kapilih dados grup énggal kanggé nedahaken daya saing lan strategi kelangsungan urip punika kanggé dipuntepangaken dados 'performance-dols ing persaingan donya musik kanggé acara realitas Mnet 'Amazon (Idol Master ZONE) untuk giyaran pertama mereka untuk berada di 4 April 2012 yang menandai program realitas BtoB pertama.[3] sapunika dipunyataaken saking wiwit manawi Seo Eunkwang, Lee Minhyuk, Lim Hyunsik, Jung Ilhoon lan Lee Minwoo (이민우) panggènipun ing pratélan anggota asli ingkang nembé nengga kanggé miwiti debutipun kaliyan asma "BtoB". nanging, Lee Minwoo sampun medhal saking pratélan anggota, dipunkonfirmasiaken sasampunipun penampilan ingkang wiwitan munika ing sitkom lan kasunyatan babagan punika boten gadhah debutnya kaliyan BtoB sampun ndamel marah kathah fans. ing tanggal 23 Maret 2012, Cube Entertainment sampun njelentrekahe punika wonten prekawis kaliyan kesunyatan hatan Minwoo, ngantos piyambakipun boten punika boten mampu kanggé berbaur ing salebeting kelompok. nambahaken, punika taseh dados ngowahi peserta pelatihan ing ngsndsp Cube. manawi kasehatanipun pulih, punika manawi taksih ngandut kasempatan kanggé dipundamel. Minwoo dipunkonfirmasiaken dados TK ing kelompok ndatang C-Clown (Crown Clown) ing ngandap Yedang Entertainment.[4]

  1. "Cube Entertainment Unveils Its Newest Boy Group, BtoB-MNET".
  2. "TVREPORT:: 방송전문인터넷미디어". Dibukak ing 2012-04-07.
  3. "신인그룹 비투비, 리얼리티 프로그램 입성 '아마존' 전격 출연: 네이트 뉴스". Dibukak ing 2012-04-07.
  4. "청담불패 이민우, 비투비 빠진 이유는? _enews24.net". Dibukak ing 2012-04-07.