Brondong jagung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Produsen brondong panas ing omah


Popcorn ( jagung sing disedot, popcorn utawa pop-jagung ) yaiku macem-macem kernel jagung sing ngembang lan kembung nalika dipanaskan; jeneng sing padha uga digunakake kanggo nyebut panganan sing diprodhuksi dening ekspansi.

Popcorn bisa dimasak nganggo butter utawa minyak. Sanajan jumlah sing sithik bisa dilebokake ing ceret utawa panci ing pawon omah, adol komersial popcorn popcorn anyar nggunakake mesin popcorn sing dirancang khusus, sing ditemokake ing Chicago, Illinois, dening Charles Cretors ing taun 1885. Cretors sukses ngenalake penemuane ing Eksposisi Columbian ing taun 1893. Ing pameran ing donya sing padha iki, FW Rueckheim ngenalake "Candied Popcorn" sing dihiasi molase , yaiku jagung karamel pertama; seduluré, Louis Ruekheim, rada ngowahi resep lan ngenalake popcorn Cracker Jack ing taun 1896. [1]

Popcorn sing bentuke "Jamur", kiwa, kurang rapuh lan luwih lembut tinimbang "kupu-kupu" sing bentuke, bener.
Popcorn ditanam ing Mozambik lan didol ing pasar
Gangnaengi, brondong Korea

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Brief History". Frito-Lay. Diarsip saka sing asli ing 4 February 2011.