Brigadeiro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Brigadeiro
Brigadeiro.jpg
The national truffle of Brazil
Jeneng liyanéNegrinho (in Rio Grande do Sul)
JinisConfectionery
Hawa ajanganCold, chilled, warm/hot when consumed with a spoon
Woworan pokokSweetened condensed milk, butter and cocoa powder
Buku masakan: Brigadeiro  Médhia: Brigadeiro

brigadeiro [1] ( Portuguese pronunciation: [bɾiga'dejɾu ] ) minangka panganan mulut tradisional Brasil, digawe dening panganan saka Rio de Janeiro, Heloisa Nabuco de Oliveira. [2] [3] Iki digawe saka susu kental, bubuk koko, butter, lan taburan coklat sing nutupi lapisan njaba. Variasi rasa lan manipulasi gampang panganan cuci mulut asli iki dadi pola resep sing beda-beda, kayata kue, tart, es krim utawa roti. [4] Brigadeiro saiki bisa ditemokake ing macem-macem negara amarga imigrasi Brasil.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Brigadeiro".
  2. Motter, Juliana (2010). Livro do Brigadeiro. Panda Books.
  3. "A 'brief' Brigadeiro History".
  4. https://www.guiadasemana.com.br/receitas/galeria/10-receitas-com-brigadeiro-que-vao-te-deixar-com-agua-na-boca