Boseong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kebun teh Boseong

Boseong ya iku sawijining kabupatèn kang dumunung ing pasisir kidul provinsi Jeolla Selatan, Koréa Kidul.[1] Kabupatèn iki diwatesi déning kabupatèn Goheung ing sisih wétan lan Jangheung lan Gangjin ing sisih kulon daya.[1] Tlatah Boseong mayoritas gunung-gunung, ora bisa ditanduri lan kurang bisadi akses nganggo transportasi.[1] Kacamatan ing Boseong misuwur tumrap produk teh lan kebun teh.[1][2] Kebun teh ana ing kacamatan Mundeok, Dangcheon, Bongnae, Beolgyo, kutha Boseong, lan ing pinggiran Gunung Gwi ing kacamatan Deungnyang.[1] Boseong dawon minangka kebun tehkang gedhé dhéwé ing Koréa Kidul lang mroduksi 90% teh ijo Koréa kang dumunung ing sisih kidul kutha Boseong.[1] Ambane kebun teh ing kabupatèn Boseong ngancik 600 hektar lan mroduksi sakiwa-tengené 70 ton godhong teh saben taune.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Kim, Joo-young (1997). "A Journey to Posong" (PDF). Koreana 11.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. The Scent of Green Tea, visitkorea. Diundhuh tanggal 2 Juni 2010.

Cithakan:Jeolla Selatan


Cithakan:Koréa-stub