Boku no Taiyou

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cithakan:Album Cithakan:Extra album cover 2 }} Cithakan:Infobox single "Boku no Taiyō" (僕の太陽? Matahariku) inggih punika singel ke-7 saking grup idola Jepang AKB48 utawi singèl kaping 5 ingkang dipunrilis ngèlampahi labèl mayor DefSTAR Records ing tanggal 8 Agustus 2007.[1] Lagu unggulan ing singel punika namung dipunnyanyiakèn déning 14 anggota "senbatsu", 4 anggota senbatsu saking singèl sadèrèngipun ("Bingo!") botèn dipunderekakèn.

Promosi[besut | besut sumber]

"Boku no Taiyō" ugi dipundadosaken irah-irahan serangkaian pitunjuk panggung saking 1 Juli 2007 déning Unit Himawari (ひまわり組 Himawari Gumi?),[2] sisan lagu andalan padha pertunjukan itu.[3] "Boku no Taiyō" dipunrilis namung 3 minggu sasampunipun dipunrilisnya "Bingo!". Musik video dipunsutradarai déning Masaki Takehisa ingkang ugi asring nangani Morning Musume. Lagu "Boku no Taiyō" dipunpilih dados lagu tema pambuka adhaptasi anime saking serial Deltora Quest,[2] ingkang dipuntayangaken TV Aichi, TXN, lan ugi TV Tokyo.

Lagu sisih-B "Mirai no Kajitsu" (未来の果実 Buah Masa Depan?) ugi dipunengge dados lagu tema "Mizu to Midori no Campaign 2007" (水と緑のキャンペーン2007 Kampanye ijem lan Air Bersih 2007?) ing télévisi lokal KBC Kyushu Asahi Broadcasting. Punika ugi dipunundang kanggé ngawontenaken konser live ing Fukuoka gegayutan acara KBC mau.[2] Lagu punika dipunnyanyiaken déning 16 anggota AKB48, kalebet sekawan welas anggota senbatsu kanggé "Boku no Taiyō", dipuntambah Yuka Masuda lan Ayaka Umeda saking Tim K. Boten kados ta singel-singel sadèrèngipun, AKB48 boten medalaken "Shokai Genteiban" (初回限定版 Edisi Perdana?), nanging saben CD cetakan kawiwitan dipunsertai kaliyan selembar stiker karakter "Deltora Quest", sarta selembar sampul CD désain ingkang bènten.[4] Singel salajengipun, "Yūhi o Miteiru ka? dipunsertai bonus DVD kaisi video "Boku no Taiyō".[2]

Prestasi[besut | besut sumber]

Namung penggemar pembeli cetakan kapisan dipunundang ing acara bersalaman eksklusif kanggé menemui oshimen punika. Penggemar dipunparingi wekdal kanggé kapanggih anggota favorit, lan lamanya dipunjumbuhaken kaliyan total sadaya CD yang mereka beli. Dados akibatipun, penggemar beramai-ramai tumbas CD dalam jumlah ingkang ageng.[2] Singel punika bertahan sekawan minggu ing tangga Top 200 Oricon, kaliyan kagayutan ingkang saé ing urutan ke-6. Prestasi punika sami prèstasi singel "Bingo!" ing punika singel terlaris ing wekdal punika.[5] "Boku no Taiyō" terjual 28.840 kopi.

Pratélan lagu[besut | besut sumber]

No. JudhulPangriptaArranger Durasi
1. "Boku no Taiyō" (僕の太陽)Yasushi Akimoto, Yoshimasa InoueInoue 4:55
2. "Mirai no Kajitsu"  Akimoto, Mio OkadaTomoaki Takashima 4:54
3. "Boku no Taiyō (Instrumental)"  Akimoto, InoueOuchi 4:55
4. "Mirai no Kajitsu (Instrumental)"  Akimoto, OkadaTakashima 4:54
Durasi Total:
19:37

Tangga lagu[besut | besut sumber]

Tangga Posisi
pucuk
Boku no Taiyō
Tangga Mingguan Oricon[5] 6

Total penjualan[besut | besut sumber]

Tangga lagu Total
Penjualan rekaman fisik Oricon 29.000

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "AKB48公式サイト|ディスコグラフィー" (ing basa Jepang). AKS. Dijupuk 2011-04-25. 
  2. a b c d e "BOKU NO TAIYOU". supermerlion. Dijupuk 2011-04-27. 
  3. "AKB48公式サイト 楽曲情報 1st Stage Songs「僕の太陽」ひまわり組" (ing basa Jepang). AKS. Dijupuk 2011-04-27. 
  4. "AKB48 僕の太陽" (ing basa Jepang). Sony Music Japan. Dijupuk 2011-04-27. 
  5. a b "アーティスト&楽曲検索 僕の太陽" (ing basa Jepang). Oricon. Dijupuk 2011-04-27. 

Cithakan:AKB48