Birria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Birria
Plato de birria.jpg
Birria and condiments
JinisStew
Panggonan asalMexico
Tlatah utawa prajaJalisco
Woworan pokokmeat (typically goat or sheep), dried chili peppers
Buku masakan: Birria  Médhia: Birria

Birria ( Pangucap cara Spanyol: [ˈbirja]Cithakan:Tautan audio IPA pra=| Babagan swara iki ) yaiku panganan Meksiko saka tlatah Jalisco . Panganan kasebut minangka rebusan daging sing biasane digawe saka daging wedhus, nanging kadhang digawe saka daging sapi utawa daging domba . Panganan kasebut asring disajekake ing acara perayaan, kayata pesta pernikahan lan baptis, lan preinan, kayata Natal lan Paskah. Teknik preparat beda-beda, nanging sajian kasebut asring disedhiyakake karo tortilla jagung, bawang, cilantro lan jeruk nipis . Daging iki diasinake ing adobo sing digawe saka cuka, cabai garing, jamu, lan rempah-rempah sadurunge dimasak ing duduh kaldu. [1]

  1. Rafael Hernández, "Birria," in Celebrating Latino Folklore: An Encyclopedia of Cultural Traditions, Vol. 1 (2012, ed. María Herrera-Sobek).