Birdy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Birdy
Birdy-2450.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Jasmine van den Bogaerde
Saka Inggris Lymington
Génre Pop
Pakaryan Penyanyi
Piranti Vokal
Piano
Gitar
Mangsa akarya 2008–saiki
Labèl Lady of The Lake, 14th Floor Records, Warner Bros. Records, Warner Music Group
Sana jaringan www.birdymusic.co.uk

Jasmine van den Bogaerde utawa kang kondhang minangka Birdy minangka musisi Inggris. Dhèwèké menangaké kompetisi musik Open Mic UK ing 2008, ing umur 12. Dhèwèké énggal siji, versi saka Bon Iver's Skinny Love", iki dhèwèké temonan, charting kabèh ana ing Éropah lan kang kaping enem certified Platinum ing Australia. Bojone poto-sesirah énggal album Birdy iki dirilis ing 7 November 2011 kanggo sing padha sukses, peaking ing nomer 1 ing Australia, Bèlgi lan Walanda. Birdy kang kapindho studio album Fire Within wis samesthine kanggo bakal dirilis ing 23 September 2013 ing Inggris.