Basuki Effendy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basuki Effendy (lair ning Jakarta, 9 Mèi 1930-séda 15 Mèi 2006 nalika umur 76 taun) ya iku sawijiné aktor karo sutradara filem Indonesia kang paling kaloka sadurungé taun 1965. Salah sijiné filem ya iku "Si Pintjang" bisa nyabet juara siji ana ing Festival Film Internasional ning Praha, Cekoslowakia taun 1960-an. Basuki iku anggota Sektretariat Pimpinan Pusat (SPP) Lekra kang dibubarke pamaréntah Orde Anyar taun 1966, disusul Surat Perintah 11 Maret, amarga organisasine kang "onderbouw" PKI, dituding mèlu ning jerone G30S. Basuki banjur ditangkep dadi kuwawan pulitik ning Tefaat Pulau Buru. Kaya para kuwawan liyané Pulau Buru, Basuki akèh ngalami pangrekasan nalika masa panguwawane. Basuki Effendy séda amrga lara jantung taun 15 Mèi 2006. Dhèwèké ninggal anak loro.

Filmografi[besut | besut sumber]