Basa Melayu Sri Lanka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Basa Melayu Sri Lanka
AsalSri Lanka
ÈtnisMelayu Sri Lanka
Panyatur asli
46.000 (2006)[1]
Default
  • Basa Melayu Sri Lanka
Kodhe basa
ISO 639-3sci
Glottologsril1245[2]

Basa Melayu Sri Lanka yaiku basa krèol Melayu kang dituturké ing wewengkon Sri Lanka utawa Ceylon. Basa iki isih dituturké karo wong Melayu Sri lanka kang asalé sing keturunan wong Indonésia lan Malaysia nalika jaman kolonial Inggris lan Walanda. Ciri khas basa Melayu Sri Lanka iku anané prabawa kosa tembung saka basa Singhala lan Tamil.

Conto ukara[besut | besut sumber]

  • Dey ruma-ka ere tinggal: Dhèwéké meneng ing omah
  • Se lari lari kapan duduk ujang su datang: Nalika aku lagi mlayu-mlayu, udan teka.
  • Yasmin situ eskol na ne pi: Yasmin lunga nyang sekolah ing kana.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Basa Melayu Sri Lanka ing Ethnologue (éd. ka-18, 2015)
  2. Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2017). "Melayu Sri Lanka". Glottolog 3.0. Jena, Jerman: Max Planck Institute for the Science of Human History.