Basa Éspéranto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cithakan:Infobox Language/IPA
Basa Esperanto
Esperanto
Flag of Esperanto.svg|border
Pronunciation [espeˈranto]
Created by L. L. Zamenhof| 2004
Setting and usage Basa auksiliari internasional
Gunggung panutur Asli: Kurang luwih 1.000 kulawarga lan 2.000 bocah-bocah
Category (purpose) constructed language
Sistem tulisan Aksara Latin (Alfabét Esperanto)
Esperanto Braille
Kosakata saka basa Roman lan Jérmanik, tatabasa saka basa Slavik
Ditata déning Akademio de Esperanto
Kodhe basa
ISO 639-1 eo
ISO 639-2 epo
ISO 639-3 epo

Éspéranto iku basa rékan kang digawé déning L. L. Zamenhof, lan basa rékan paling digunakaké ing donya.[1] Jeneng "Éspéranto" iku jeneng singlon saka L.L. Zamenhof dhéwé nalika dhèwèké nerbitaké bab basané ing 1887.[2] Ancas mligi Zamenhof ya iku nggawé basa nétral kang gampang disinaoni lan digunakaké minangka basa panengah déning wong kang duwé basa ibu kang béda-béda.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Zasky, Jason (2009-07-20), "Discouraging Words", Failure Magazine
  2. Keith Brown lan Sarah Ogilvie, Concise Encyclopedia of Languages of the World (Elsevier, 2009: ISBN 0-08-087774-5), kc. 375.

Pranala njaba[besut | besut sumber]