Barry (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Barry ya iku filem drama saka Amérikah Sarékat kang digawé ing taun 2016 lan diarahké déning Vikram Gandhi. Filem iki nyritakké babagan mangsa ciliké presidhen Amérikah Sarékat, Barack Obama nalika mlebu ing pawiyatan luhur ing Universitas Columbia taun 1981.[1] Barry diparagakake déning Devon Terrell, Anya Taylor-Joy, Jason Mitchell, Ashley Judd, Jenna Elfman, Ellar Coltrane, Avi Nash, lan Linus Roache. Barry kapilih lan dibabar kaping pisan ana ing adicara Special Presentations adicara Festival Film Internasional Toronto taun 2016 [2] lan diputer ing gedung-gedung biyoskup tanggal 16 Dhésèmber 2016 déning Netflix.

Latar wuri[besut | besut sumber]

Ing sasi Maret 2016, wis diumumké yèn Devon Terrell lan Anya Taylor-Joy arep maragakaké filem iki bebarengan karo Vikram Gandhi kang tumindak minangka sutradara lan prodhuser, dhedhasar skenario anggitané Adam Mansbach. Wondéné Teddy Schwarzman lan Ben Stillman uga nyengkuyung léwat prodhuksiné nganggo jeneng perusahaan Black Bear Pictures.[3] Ing sasi iku uga, Jason Mitchell lan Ellar Coltrane nyusul nyawiji mèlu main ing filem iku.[4] Lan ing sasi Mèi 2016, dibyawarakaké déné Famke Janssen mratélakaké sumadya dadi salah sijiné paraga.[5][6][7][8]

Barry ditampa kanthi apik déning para pamirsa lan kritikus filem. Kacathet wolung puluh enem persèn pamirsa seneng karo filem iki, kaya déné kang dilaporké déning Rotten Tomatoes, dhedhasar 12 ulasan, kanthi rata-rata biji 6.5/10.[9] Metacritic uga nyathet, filem iki ngranggeh biji 73 saka 100, dhedhasar pitung ulasan.[10]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Oscar bait? Twelve films set to make a splash at Toronto". BBC News. September 7, 2016. Dijupuk September 7, 2016. 
  2. "Barry". TIFF. September 1, 2016. Dijupuk September 1, 2016. 
  3. "Young Barack Obama Movie ‘Barry’ Casts Devon Terrell". Variety. March 1, 2016. Dijupuk September 1, 2016. 
  4. McNary, Dave (March 14, 2016). "‘Compton’s’ Jason Mitchell, ‘Boyhood’s’ Ellar Coltrane Join Young Barack Obama Movie ‘Barry’ (EXCLUSIVE)". Variety. Dijupuk September 18, 2016. 
  5. Kit, Borys (April 5, 2016). "Famke Janssen Joins Young Barack Obama Movie 'Barry'". The Hollywood Reporter. Dijupuk November 5, 2016. 
  6. "Barry". Toronto International Film Festival. Dijupuk September 18, 2016. 
  7. Fleming Jr, Mike (September 17, 2016). "Toronto: Netflix Buys Young Barack Obama Movie ‘Barry’". Deadline. Dijupuk 17 September 2016. 
  8. Jaguernauth, Kevin (October 20, 2016). "First Teaser For ‘Barry’ Shows The Life Of President Obama Before Hope & Change". The Playlist. Dijupuk October 20, 2016. 
  9. "Barry (2016)". Rotten Tomatoes. Dijupuk September 18, 2016. 
  10. "Barry". Metacritic. Dijupuk September 18, 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]