Bangers lan mash

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bangers and mash
Irish bangers and mash.jpg
Irish pork sausage with mashed potato
Jeneng liyanéSausages and mash
Panggonan asalUnited Kingdom
Woworan pokokMashed potatoes, sausages
Buku masakan: Bangers and mash  Médhia: Bangers and mash

Bangers lan mash, uga dikenal minangka sosis lan remukan, minangka panganan tradisional Inggris Raya lan Irlandia, kalebu sosis sing disajeni karo kentang tumbuk . Bisa uga kalebu salah sawijining macem-macem sosis rasa sing digawe saka daging babi, domba, utawa daging sapi (asring mligi sosis Cumberland ). [1] Piring kasebut biasane disajeni karo kuah bawang, nanging bisa uga kalebu bawang goreng, lan kacang polong . [2] [3] [4]

Bangers lan remukan kanthi gaya vegetarian

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Bangers and Mash". Encyclopædia Britannica Online. 2015. Dibukak tanggal 6 December 2015.
  2. "Bangers and mash with onion gravy and peas". BBC Food (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2018-07-28.
  3. "Bangers with herby mash and onion gravy". BBC Food (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2018-07-28.
  4. Lindsey, Bareham (14 July 2016). Dinner tonight : 200 dishes you can cook in minutes. London: Mitchell Beazley. ISBN 9781784721213. OCLC 957647044.