Balai Pemantapan Kawasan Hutan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
BPKH

Bale Pemantapan Kawasan Hutan utawi ingkang asring dipuncekak kanthi nama BPKH inggih punika unit pelaksana teknis ingkang mapan wonten ing sak ngandhaping Direktorat Jenderal Planologi Kehutanan Kamentria Kehutanan Republik Indonesia. Lembaga punika gadhah tugas kanggé nindakaken pemantapan kawasan alas, mbiji éwah- ewahaning status lan fungsi las, saha nyajekaken data lan informasi sumber daya hutan.

Visi lan Misi[besut | besut sumber]

Visi Balai Pemantapan Kawasan Hutan inggih punika kados visi Badan Planologi Kehutanan inggih punika wujud andharan ngengingi pandangan Badan Planologi Kehutanan ing tembe ngajengipun, ingkang ugi pérangan saking pangrembakaning visi Kamentrian Kehutanan, inggih punika "Mujudakane perencanaan makro kehutanan lan mantepiun kawasan hutan kanggé njurung pengelolaan hutan Lestari saha ningkataken kasejahteraning masarakat.[1] Déné misi ingkang badhé dipungayuh inggih punika:

  1. Mujudaken pra kaanan pangelolaan hutan ingkang lanjutan.
  2. Mujudaken rencana kehutanan ingkang dados pathokan sesarengan
  3. Ngrembakakaken sistem informasi kehutanan
  4. Ngiyataken kaprigelanipun saben lembaga ing babagan planologi kehutanan
  5. Ningkataken pelayanan kanggé masarakat

Pratélan BPKH[besut | besut sumber]

Sapunikaing Indonesia wonten kirang langkung 17 BPKH ingkang sabeng lembaga kasebat dipunpandhegani déning Kepala Bale Pemantapan Kawasa Hutan kanthi kalungguhan eselon IV. Kepal Bale inggih pimpinan ingkang mapan wonten ing sak nginggiling Sub pérangan tata usaha, seksi pemolaan kawasan hutan, seksi informasi sumber daya hutan, saha unit pelaksana teknis. Ing ngandhap punika inggih pratélan BPKH ingkang wonten ing Indonésia.[2]

  • BPKH Wewengkon I Medan (Jl. Pembangunan No. 6 Helvetia Medan 20124)
  • BPKH Wewengkon II Palembang (Jl. Kol. H. Burlian Km. 6 Palembang)
  • BPKH Wewengkon III Pontianak (Jl. Ahmad Yani No. 121 Pontianak)
  • BPKH Wewengkon IV Samarinda (Jl. Rapak Indah No. 184 RT.36 Kalurahan Karang Asem Ulu, Samarinda)
  • BPKH Wewengkon V Banjarbaru (Jl. Ir. Pangeran M. Noor PO.Box 1062 Banjarbaru 70714)
  • BPKH Wewengkon VI Manado (Jl. Tujuh Belas Agustus Po.Box. 1322, Manado 95119)
  • BPKH Wewengkon VII Makassar (Jl. Racing Center I No. 3 Panaikang, Po.Box. 1009 Ujung Pandang)
  • BPKH Wewengkon VIII Denpasar (Komp. Nitimandala Renon, Jl. Kapten Tantular Denpasar - Bali)
  • BPKH Wewengkon IX Ambon (Jl. Kebun Cengkeh, Ambon)
  • BPKH Wewengkon X Jayapura (Jl. Raya Abepura Kotaraja, Po.Box. 192 Jayapura 99351)
  • BPKH Wewengkon XI Yogyakarta (Jl. Ngeksigondo No. 58 Kuthagedhé - Yogyakarta - 55173)
  • BPKH Wewengkon XII Tanjung Pinang (Jl. Ganet Km.14 RT.05/RW.II Kel.Airraja, Kec.Tanjungpinang Timur Kota Tanjungpinang 29112)
  • BPKH Wewengkon XIII Pangkal Pinang (Jl. Pasir Padi, Kalurahan Air Itam, Kacamatan Bukit Intan, Pangkal Pinang, Provinsi Bangka Belitung.)
  • BPKH Wewengkon XIV Kupang (Jl. HTI Oebufu Kupang)
  • BPKH Wewengkon XV Gorontalo (Jl. Rusli Datau Kalurahan Dulomo Selatan, Kacamatan Kota Utara)
  • BPKH Wewengkon XVI Palu (Jl. Abdurrahman Saleh No. 18, Palu, Sulawesi Tengah)
  • BPKH Wewengkon XVII Manokwari (Jl. Angkasa Mulyono No. 17 A, Amban, Manokwari, 98314)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Profil Lembaga (dipunundhuh tanggal 1 Pebruari 2013)
  2. Balai Pemantapan Kawasan Hutan (dipunundhuh tanggal 1 Pebruari 2013)